Hayali gerçekleşti

Ergani Kaymakamlığı'nca hayata geçirilen ''sen hayali söyle biz gerçekleştirilim'' projesi ile 9 yaşındaki Havin, hayali olan bisiklete kavuştu

Hayali gerçekleşti

Ergani Kaymakamlığı'nca hayata geçirilen ''sen hayali söyle biz gerçekleştirilim'' projesi ile 9 yaşındaki Havin, hayali olan bisiklete kavuştu.

Ergani Kaymakamlığı'nca uygulanan ''sen hayali söyle biz gerçekleştirelim'' projesi kapsamında 424 öksüz veya yetim çocuğun hayali bir bir yerine getiriliyor. Proje çerçevesinde tespit edilen 424 öksüz ve yetim çocuğa hayallerini mektup aracılığıyla Kaymakamlığa gönderilmeleri istenmişti.

HAYALLERİ GERÇEKLEŞİYOR

Oluşturulan komisyon, çocukların belirledikleri isteklerini hayırsever kurum ve vatandaşlardan temin ediyor. Şimdiye kadar toplanan ihtiyaç malzemeleri çocuklara dağıtılıyor. Proje kapsamında şimdiye kadar öksüz ve yetim 350 çocuğun hayali gerçekleştirildi.

BİSİKLET VE OYUNCAK PAKETİ

 

Malzemelerin toplandığı merkezde incelemede bulunarak durum hakkında bilgi aldıktan sonra 9 yaşındaki Havin Seren ile buluşan Kaymakam Erdinç Yılmaz, Havin'in hayali olan bisiklet ve oyuncak paketini verdi. Hediyelere çok sevinen Havin Seren, Kaymakam Yılmaz'a teşekkür etti.

Çocukların hayallerini gerçekleştirmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Yılmaz, özellikle mübarek Ramazan ayında 424 öksüz ve yetim çocuğun hayallerini gerçekleştirmek için hazırlanan proje için hayırseverlerden destek beklediklerini söyledi.

RAMAZAN AYI BOYUNCUDA

Proje kapsamında yoksul çocukları Ramazan ayı münasebetiyle ziyaret ettiklerini kaydeden Yılmaz, gittiği evlerin problemlerin çözmeye çalıştıklarını kaydetti.

Devletin her zaman ailelerin yanında olduğunu Yılmaz, ''Aileler bir sıkıntıları olduğu zaman makamıma gelerek, durumlarını anlatabilir. Her türlü yardım yapılacaktır. Sorunlara çözüm bulunacaktır'' dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz