GÜBRETAŞ eğitim bursuna başvurular başladı

GÜBRETAŞ, ziraat fakültelerinde eğitim görüp ekonomik desteğe ihtiyacı olan belli sayıda çiftçi çocuğuna geri ödemesiz burs desteği veriyor.

GÜBRETAŞ eğitim bursuna başvurular başladı

GÜBRETAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, 2007 yılından beri lisans düzeyindeki öğrencilere verilen GÜBRETAŞ Eğitim Bursu’nun kapsamı, sektördeki akademik çalışmaların desteklenmesi amacıyla 2017 yılında genişletildi. Böylece ziraat alanında lisansüstü eğitim gören belli sayıda tezli yüksek lisans ve doktora öğrencisi de burs desteğinden yararlanabiliyor.

2020-2021 öğrenim döneminde Lisans düzeyindeki bursiyer öğrenciler için aylık 350 TL, Tezli Yüksek Lisans öğrencileri için 700 TL ve Doktora öğrencileri için 1.050 TL olarak verilecek

.GÜBRETAŞ Eğitim Bursu’na başvurularda çiftçi çocuğu olma ve ziraat fakültelerinin Bahçe Bitkileri, Tarımsal Yapılar ve Sulama, Bitki Koruma, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme ile Biyosistem Mühendisliği bölümlerinden birinde lisans veya lisansüstü programa ilk kez bu yıl kayıt yaptırmış olma şartları aranıyor.

Ziraat fakültesinin ilgili bölümlerini bu yıl kazanıp GÜBRETAŞ Eğitim Bursu desteğinden yararlanmak isteyen öğrenciler, 23 Ekim 2020 tarihine kadar şirketin internet sayfası üzerinden burs başvurusu yapabilecek. Öğrenim dönemi boyunca 9 ay ödemenin yapıldığı GÜBRETAŞ Eğitim Bursu başvuru sonuçları ise 13 Kasım 2020 tarihinde şirketin internet sitesinden (www.gubretas.com.tr) açıklanacak.

-  "Ziraat eğitimi önemli"

Açıklamada görüşlerine yer verilen GÜBRETAŞ Genel Müdürü İbrahim Yumaklı, ziraat eğitiminin ülke tarihinde yerini ve önemini vurgulayarak, “Ziraat eğitimi hususunda ülkemiz köklü bir geçmişe sahip. Ülkemizdeki ilk tarım yüksekokulu olan Halkalı Ziraat Mektebi 1846 yılında kurulmuş. Yani ülkemiz, küresel anlamda tarımda bilimsel metotların kullanılmaya başladığı dönemden itibaren bu gelişmeleri yakından takip ederek bu çerçevede 174 yıl önce bir ziraat yüksekokulu kurmuş.

Dünyada hızla artan nüfusun gıda ihtiyacıyla birlikte tarım sektörü de giderek daha çok önem kazanıyor ve ekonomik hacmi büyümeye devam ediyor. Tarımsal üretimin önemli bir paya sahip olduğu ülkemizde 2007 yılında GÜBRETAŞ eğitim bursu uygulamasını başlattığımızda sadece 14 üniversitenin ziraat fakültesi vardı. Gıda ve tarımın önemiyle birlikte ziraat fakültelerine olan ilginin artması sayesinde günümüzde bu fakültelerin sayısı 39’a ulaştı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler