Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde doğuştan görme engelli 2'si kardeş 3 kişi tüm zorluklara rağmen en büyük hayalleri olan Kur'an-ı Kerim'i ezberleyip gönül gözüyle hafız oldular.
Silvan ilçesinin Kumgölü Mahallesi Dört Çatı mezrasında oturan doğuştan görme engelli Reşat (26) ve Kamuran Aytan (24) kardeşler ile ilçe merkezinde oturan Yusuf Güzeç, Kur'an-ı Kerim'i ezberlemenin mutluluğunu yaşıyor.
Zorluğa ve sıkıntılara rağmen Kur'an-ı Kerim'i bir yılda ezberleyen Aytan kardeşler ile Yusuf Güzeç'in en büyük hayali ise ileride çok iyi bir hafız olabilmek.
"Hiçbir zaman of demedik, şükrettik ve sabrettik"
Reşat Aytan, Kur'an-ı Kerim'i öğrenirken birçok zorlukla karşılaştıklarını, fakat yine de eğitimlerini sürdürmeye devam ettiklerini söyledi.
"Bana ve kardeşime bu ilmi ve eğitimi öğreten seydamız aynı zamanda amcamızdır. Kardeşimle beraber Kur'an-ı Kerim'i ezberlemenin yanında Arapça gramer, fıkıh, tefsir ve hadis alanında da kendimizi geliştirdik." diyen Aytan, öğrenme döneminde zorluklar yaşamalarına rağmen yılmadıklarını belirtti.
Aytan, "O kadar zor durumlarla karşılaştık ki yeri geldi, yere düştük, bir yerlere çarptık ama hiçbir zaman of demedik, şükrettik ve sabrettik." ifadelerini kullandı.
Müzikçalara yüklediği Kur'an-ı Kerim'i sürekli dinleyerek ezberledi
Kamuran Aytan ise Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin mutluluğunu yaşadığını ve bunun hiçbir duyguya eş olmadığını kaydetti.
"Takıldığım yerler oldu ama yine de başarılı oldum." diyen Aytan, bir yılda Kur'an-ı Kerim'i ezberlediğini dile getirdi.
Kur'an-ı Kerim'i müzik çalara yükleyerek her gün dinlediğine dikkati çeken Aytan, Kur'an-ı Kerim'i dinleyerek günde yaklaşık beş sayfa tecvitli bir şekilde bir sene içerisinde hepsini ezberlediğini aktardı.
Aytan, "Peygamberimiz şöyle buyurmaktadır, 'Sizin en hayırlınız Kuran'ı öğrenen ve öğretendir' hadisine binaen madem ki Allahu teala bu güzel işleri bize veriyorsa, biz neden Kuran'ı öğrenmeye çalışmıyoruz? Kuran'ı öğrenip öğretmeye çalışmalıyız." diye konuştu.
Zamanının büyük çoğunluğunu okuyarak geçiriyor
Yusuf Güzeç ise Kur'an-ı Kerim'in günahlardan, hak ve hukuku koruyan bir kitap ve Allah'ın kelamı olduğunu vurgulayarak, Diyarbakır Ali İhsan Arslan Görme Engelliler Okulunda 8 yıl okuduktan sonra bir yıl boyunca İstanbul'da aldığı eğitimle kabartma yazıyı öğrendiğini bildirdi.
"İnsan olarak bu yüce kitabı okumazsak ve hayatımıza işlemezsek öbür dünyada Allah'a nasıl bir hesap veririz?" diyen Güzeç, şöyle devam etti:
"Zamanımın büyük bir çoğunluğunu Kur'an-ı Kerim okumaya harcıyorum. Ben bunu başarabiliyorsam görenler daha güzel şeyler yapabilirler, çünkü ben bir görme engelliyim ve bunu yapabiliyorum. Görenler eğer bu azmi kendilerinde de görseler daha güzel şeyler yapabilirler."
Kaynak: Diyarbakır Söz