Eğitime büyük destek

Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, İlçeye bağlı köyleri ziyaret etmeyi sürdürüyor. Köy ziyaretleri sırasında ilköğretim okullarını da unutmayan Kaymakam Yılmaz, okulların fiziki şartlarını yerinde inceleyerek, eksiklikleri tespit etti.

Eğitime büyük destek

Ergani İlçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cevdet Çal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasın Yıldız İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şaddan Üzülmez ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Mustafa Özen ile Karaburçak ve İncehıdır Köylerini ziyaret etti. Köy Muhtarları Metin Köseoğlu , İrfan Aslan ve okul müdürleriyle öğrencilerle sohbet eden Kaymakam Yılmaz, okulların fiziki şartlarını yerinde inceleyerek, eksiklikleri tespit etti.

Köy okulları ile köyleri gezmekten mutlu olduğunu dile getiren Yılmaz "Mevcut koşullar doğrulusunda ilçemize bağlı köy okullarımız olmak üzere ilçe okullarımızı sürekli geziyoruz. Okullarımızın sorunları ile yakından ilgileniyoruz. Köylerde vatandaşlarımızın bizden beklentilerini öğrenip, sorunları çözmeye çalışıyoruz” dedi.

OKULLARIN FİZİKİ DURUMLARI İYİLEŞTİRİLECEK

Okulların fiziki durumlarının iyileştirilmesi için gerekli talimatları veren Kaymakam Yılmaz, "Köy ilköğretim okullarımızın kaliteli eğitim için gerekli olan fiziki şartlarını yerinde görmek eksikliklerini belirlemek istedim. Tehlike arz eden okullar varsa eksikliklerini yerinde tespit edelim" diye konuştu.

Kaymakam Yılmaz, amaçlarının eğitimin fiziksel olarak kalitesini yükseltmek ve okullardaki başarı oranını arttırmak için köy ilköğretim okullarına ziyaretlerinin devam edeceğini vurgulayarak, "Eğitimde kaliteyi yakalamak için mekânlarında kaliteli ve iyi olmasını ön şart olarak görüyorum. Yani, okulun, sınıfların yanı sıra çocukların eğitimi sevebilmeleri için oyun alanları, park ve bahçeler gibi sosyal aktivitelerinde olması şarttır. Bununla ilgili gördüğüm eksiklerin tamamlanması için idarecilere gerekli talimatı verdim” şeklinde konuştu.

Öğretmen ve öğrencilerin sıkıntı ve taleplerini dinleyen Kaymakam Yılmaz, öğrencilere çeşitli sorular yönelterek bilgilerini de kontrol ettikten sonra, hediyeler verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz