'Eğitimde devrim yaptık'

AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Mine Lök Beyaz, Tevfik Fikret İlköğretim okulunu ziyaret etti. Milletvekili Beyaz,eğitimde devrim yaptıklarına dikkat çekerek,kalem,silgi ve tebeşirin yerini tablet bilgisayarların almaya başladığını söyledi.

'Eğitimde devrim yaptık'

AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Mine Lök Beyaz, eğitim kurumlarına yönelik ziyaretlerini sürdürüyor. Beyaz, Fikret İlk Öğretim Okulu öğrencilerinin daveti üzerine ilköğretim okulunu ziyaret etti. Okula gelişinde okul idaresi ve öğretmenler tarafından karşılanan Beyaz, daha sonra öğretmenler odasında okulda görev yapan öğretmenleriyle bir araya gelerek bir süre sohbet etti.

Milletvekili Beyaz daha sonra, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. SBS’ye hazırlanan öğrencilerle bir araya gelerek başarı dileyen milletvekili Beyaz, öğrencilere okumaları konusunda tavsiylerde bulundu.

‘ARTIK TEBEŞİR, SİLGİ VE KALEM OLMAYACAK’

Öğrencilerin çeşitli konularda sorularını cevaplandıran Milletvekili Beyaz,”Sizler bizim geleceğimizsiniz. sizlerin okuması bizim için çok önemli. Bizler de sizin gibi okuyarak buralara kadar geldik. Gelecekte çok iyi yerlere geleceğinizden hiç süphem yok “dedi.

Tebeşir, silgi, kalemin yerini artık tablet bilgisayarın alacağını belirten Beyaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla kitapların yerini artık tablet bilgisayarların aldığını söyledi.Beyaz,”Bu bilgisayarlar öğrencilerimize ücretsiz dağıtılacak. Bu uygulamanın tüm okullara uygulamaya geçmesi için Milli Eğitim Bakanımız Ömer Dinçer başta olmak üzer tüm eğitim camiası var gücüyle çalışıyor. Bütün okullara 'akıllı tahta' girecek, her öğrenci bedava tablet bilgisayara kavuşacak” şeklinde konuştu.

SBS ÖNCESİ MORAL VERİP MASA TENİSİ OYNADI

Beyaz, Tevfik Fikret İlk Öğretim Okulunu ziyaretinin ardından, SODES tarafından desteklenen EHİDER Okuma salonlarında SBS Sınavına hazırlanan öğrencileri ziyaret etti.

Öğrencilerle sohbet ederek sınav öncesinde moral veren milletvekili Beyaz, sınavlara çok iyi hazırlanmalarını ve kesinlikle heyecanlanmamalarını söyledi.

Beyaz, daha sonra, okuma salonunda sınava hazırlanan bir öğrenci ile masa tenisi oynadı. Oldukça renkli görüntülerin yaşandığı ziyarette öğrenciler milletvekili Beyaz’a kendilerini ziyaret ettiği için teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz