Eğitim mercek altında!

Eğitim ve öğretimde yaşanan sıkıntıların giderilmesi yönünde başlatılan kapsamlı toplantılardan biri de Çınar ilçesinde gerçekleştirildi.

Eğitim mercek altında!

DİYARBAKIR- Diyarbakır’da kent genelindeki eğitim-öğretim ile ilgili tüm sorunlar Çınar İlçesi’nde gerçekleştirilen kapsamlı bir toplantı ile masaya yatırıldı.

MÜDÜRLER SORUNLARINI ANLATTI

Eğitim alanındaki bütün sorunların konuşulduğu, son zamanlardaki en geniş ve en kapsamlı toplantı, Çınar Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda yapıldı. Çınar Kaymakamlığı ile  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğinde ve Vali Yardımcımız Remzi Kattaş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve  17 İlçe Milli Eğitim Müdürü katıldı.

VALİ KARATTAŞ ÖNERİLER SUNDU

Yaklaşık olarak 5 saat süren toplantı ilk olarak Çınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aziz İde’nin yaptığı sunumla başladı. İde’nin sunumunun ardından tüm ilçe müdürleri söz alarak eğitim-öğretimde yaşanan sorunları ve duyulan ihtiyaçları dile getirdi.  Müdürlerin sorunlarını dinleyen Vali Yardımcısı Remzi Kattaş, sorunlara dair çözüm önerilerinde bulundu.

İLÇEDEKİ EĞİTİM KURUMLARI

Toplantı sonrasında Kattaş ve Hurata,, ilçede yapımı tamamlanan Kız Öğrenci yurdunda incelemelerde bulundu.Çınar yolu üzerindeki Hipodroma geçen Vali Yardımcı Kattaş ve beraberindekiler, hipodrom merkezinde yer alan Atla Terapi Merkezi ve At Hastanesinde inceleme yaptı.

TOPLANTI VE İNCELEME YORUMU

İlçedeki eğitim zirvesi ve yapılan incelemelerde elde edilen sonucu değerlendiren Vali Yardımcısı Kattaş şöyle dedi;

"Yaptığımız toplantıda tespit edilen hususlar, eğitim sendikalarımızla yaptığımız toplantıdaki hususlar, eğitim-öğretim yılının gidişatı, özellikle sokağa çıkma yasağı olan yerlerdeki yavrularımızın kurslarla takviye edilmesi, ilçe merkezindeki memur ihtiyacı, başarı durumumuzun ilerlemesi için yapabileceğimiz çalışmalar, devamsız öğrencilerimizin okula devamına yönelik proje hazırlığımız, okul sporları, gençlerimizin spordaki başarılarının artırılması ve yeteneklerinin ortaya çıkarılması, yatırımlar, bakım onarım, donatım konuları, öğretmenlerimizin performanslarının ve memnuniyetlerinin artırılması, öğrencilerimizin motivasyonu, ilçelerimizin istek ve talepleri gibi mevzular üzerinde değerlendirmelerde bulunduk, kararlar aldık” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata ise bu tarz toplantıların çok verimli olduğunu belirterek, toplantının geleneksel hale gelebilecek şekilde tüm ilçelerde yapılacağını ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz