Eğitim asayişi!

Diyarbakır’da yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte okul önleri ve çevrelerinde polis denetimlerini sıklaştırarak, “Eğitim Asayiş Berkemal” dedirtiyor.

Eğitim asayişi!

Diyarbakır ve ilçelerinde, polis ekipleri eğitim öğretim yılının ilk gününde kentin çeşitli bölgelerinde uygulama noktası oluşturup, “Eğitimde Asayiş berkemal” denetiminde bulundu. Okul servislerine yönelik  uygulamada, evrağı eksik olanlara ceza yazıldı.

EĞİTİMDE ASAYİŞ BERKEMAL

Diyarbakır’da 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk gününde İl Emniyet müdürlüğüne bağlı,Trafik Denetleme Şube, Asayiş Şube, Güvenlik Şube, TEM Şube, Narkotik Şube ve KOM Şube müdürlükleri ile ilçe emniyet müdürlüklerince kentin birçok noktasında gerçekleştirilen denetimlerde okul servisleri, metruk alanlar, internet kafe, büfeler, şüpheli araç ve kişiler durdurulup üstleri ve araçları arandı.

ŞÜPHELİ GÖRÜLENLERE GBT

Okul etrafında bulunan bazı şüphelilerin Genel Bilgi Taraması (GBT) yapılarak denetimler yapıldı. Öğrenci servisi sürücülerinin evrakları kontrol edilirken, belgeleri eksik ve 'dur' lambası yanmayan araç sürücülerine cezai işlem uygulandı. Uygulamaların eğitim ve öğretim yılı süresince sıklıkla gerçekleştirildiği bildirilirken, okul çevrelerinde mobil ekiplerin uygulamalarını kesintisiz sürdüreceği ifade edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz