Diyarbakırlı çoban, İngilizce öğretmeni olmak istiyor

Merkez Sur ilçesinin Bağıvar Mahallesi'nde çobanlık yapan İbrahim Metin, kendi imkanlarıyla hazırlandığı YKS Alan Yeterlilik Testi yabancı dil bölümünde 80 sorudan 67'sini doğru yanıtlayarak, hayalini kurduğu İngilizce öğretmenliğine yaklaştı.

Diyarbakırlı çoban, İngilizce öğretmeni olmak istiyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çobanlık yaparken kendi imkanlarıyla çalışarak üniversite sınavına hazırlanan İbrahim Metin, 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Alan Yeterlilik Testi (AYT) yabancı dil bölümünde 80 sorudan 67'sini doğru yanıtlayarak, hayalini kurduğu İngilizce öğretmenliğine yaklaştı.

Merkez Sur ilçesinin Bağıvar Mahallesi'nde yaşayan 8 çocuklu ailenin en küçüğü olan 19 yaşındaki Metin, geçen yıl Bağıvar Lisesi'nden mezun oldu.

Aile ekonomisine destek sunmak için çobanlık da yapan Metin, küçüklüğünden bu yana İngilizce'ye olan merakından dolayı İngilizce öğretmeni olmanın hayalini kurdu.

Metin, çobanlık yaparken, hayalini kurduğu mesleğe kavuşmak için bir yandan da hiçbir destek almadan kendi imkanları ile YKS Alan Yeterlilik Testi yabancı dil bölümüne hazırlandı.

Bu yıl girdiği sınavda yabancı dil bölümünde 80 sorudan 67'sini doğru cevaplandıran Metin, İngilizce öğretmenliği için tercih yapacak.

Metin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İngilizce'ye olan merakının çocukluğunda başladığını, İngilizce müzikler dinlediğini, kitaplar okuduğunu ve filmler izlediğini, bu sayede dilinin geliştiğini söyledi.

Lisede bu dile duyduğu ilginin daha da arttığını anlatan Metin, bu nedenle hep İngilizce öğretmeni olma hayali kurduğunu, sınava da bu hayalini gerçekleştirmek için hazırlandığını belirtti.

- "Hem çobanlık yaptım hem de çalıştım"

Ailesinin maddi durumu elvermediği için sınava hazırlanırken destek alamadığını ifade eden Metin, şöyle konuştu:

"Sınav sorularına baktım, 'acaba sınava girmesem mi?' diye düşündüm. Ya sınava hazırlanacaktım ya da çobanlığa devam edecektim. Sonra sınava hazırlanmaya karar verdim. Babam da 'Evlatlarımdan hiçbiri üniversite okumadı, bari sen oku.' deyince derslere daha çok çalıştım. Hem çobanlık yaptım hem de çalıştım. Sabah erken saatlerde kalkıp çobanlık yapıyor, bir yandan da sınav için çalışıyordum. Eve dönünce gece geç saatlere kadar çalışıyordum."

- "Çok mutluyum"

Sınavının iyi geçtiğini, 80 sorudan 67'sini doğru yaptığını ve 367 puan aldığını dile getiren Metin, küçüklüğünden bu yana iyi bir İngilizce öğretmeni olmayı arzu ettiğini, aldığı puanla bazı üniversitelerin İngilizce öğretmenliği bölümüne girebildiğini aktardı.

Metin, "Çok mutluyum. Aileme yük olmamak için Dicle Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünü tercih edeceğim. Yaklaşık 130 bin öğrenci arasında ilk 18 bin 909 öğrenci arasına girdim. Üniversite okuduğum zaman da yine masraflarımı karşılamak için çobanlık yapmayı sürdüreceğim." dedi.

Baba Ahmet Metin de 8 çocuğu olduğunu, diğer çocuklarının üniversitede okumadığını belirterek, küçük oğlu Metin'in ise kendi imkanlarıyla sınava hazırlandığını söyledi.

"Bizim katkımız olmadı. Bir yandan da hayvanlara baktı. Evde sürekli çalışıyordu. Sınavının iyi geçmesi bizi çok mutlu etti. Gerçekten çok istekli." diyen Metin, oğluyla gurur duyduğunu dile getirdi.

Anne Mekiye Metin de Kürtçe yaptığı konuşmada, oğlunun sınavının iyi geçeceğini tahmin etmediğini, sonucu görünce şaşırdığını anlatarak, "Çok mutlu olduk. Gururlandık. Emeğinin karşılığını aldı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler