Çocuklar geleceğimiz!

“Çocuklarımız bizim geleceğimizdir” diyen Şanlı, “Başarılı işlere imza atmak için gerekli olan şey; çok çalışmak, kendine güvenmek, bulunduğu kurumu sahiplenmek olduğunu görmekteyiz”dedi.

Çocuklar geleceğimiz!

Diyarbakır'ın Hani İlçe Kaymakamı İsmail Şanlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Duman ile birlikte ilçeye bağlı Belen Köyü İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Kaymakam İsmail Şanlı'yı Okul Müdürü Bülent Öztürk, öğretmenler ve öğrenciler karşıladı. Okulda inceleme yapan Kaymakam Şanlı, eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, ”Okullarımızda çocuklarımıza sağlıklı bir eğitim verilmesi için öncellikle fiziki şartları iyileştirmemiz gerekmektedir. Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımıza bu gün sunacağımız imkanlarla ileride ülkemizin çok iyi bir noktaya geleceği şüphesizdir.

ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ ŞART

Çünkü, bir ülkenin gelişmişlik düzeyi o ülkenin eğitim seviyesi ile ölçülmektedir. Bu gün Hani ilçemize bağlı Belen Köyü İlköğretim Okulu'nu ziyaret etmemdeki amaç okulun sorunlarını ve sıkıntılarını dinlemek, okulda eğitim gören çocuklarımızla bir araya gelerek sorunlarını masaya yatırmaktır. Eğitim düzeyinin yükselmesi için, öncelikli sorunları bilmek zorundayız. Eğitimde başarı sağlamak, her işte olduğu gibi bir ekip işidir. Bu konuda en büyük görev de öğretmen ve yöneticilerimize düşüyor" dedi.

"ÖĞRETMENLİK FEDAKARLIK İSTER""

Kaymakam İsmail Şanlı, okulu gezdikten sonra öğretmenler tarafından yapılan fedakarlıkları taktirle karşıladı. Öğretmenlik mesleğinin fedakarlık isteyen bir meslek olduğunu ve bu fedakarlıkları yapan öğretmenleri kutladığını belirten Kaymakam Şanlı, "Sizler de bunu yaptınız, okulun tümünü gezdim tek kelime ile harika olmuş, elinize sağlık, işte bende böyle fedakar eğitimciler istiyorum. Yaptığınız bu çalışma umarım ilçeye örnek oluşturacaktır.

BAŞARILI ÇALIŞMADA ÖZVERİ

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza kendi imkanlarıyla okulu güzelleştiren ve yaşam alanına dönüştüren başta okul müdürü olmak üzere, öğretmenlere, çalışan personellere ve okulu bu kadar önemseyen, koruyan, kollayan ve temiz tutan çocuklarımıza teşekkür ederim. Burada gördüğümüz manzara bizleri çok duygulandırdı. Başarılı işlere imza atmak için gerekli olan şey; çok çalışmak, kendine güvenmek, bulunduğu kurumu sahiplenmek olduğunu görmekteyiz. Belen İlköğretim Okulu'ndaki ekip ruhunun tüm okullarımıza model olacağını umuyorum ve hepsini teker teker tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler