CHP suç duyurusunda bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, ÖSYM Başkanı Ali Demir ve kurum yetkilileri hakkında Ankara Adliyesi’ne suç duyurusunda bulundu.

CHP suç duyurusunda bulundu

Tanrıkulu adliye çıkışında yaptığı basın açıklamasında, ÖSYM Başkanı ve yetkililerinden şikayetçi olduğunu söyledi. 2010 yılında olduğu gibi bu yılki KPSS'ye de şaibe düştüğünü iddia eden Tanrıkulu, ÖSYM’nin Türkiye’nin en güvenilir kurumuyken, şaibeyle anılır hale geldiğini belirtti.

ÖSYM BAŞKANI HAKKINDA

Tanrıkulu, “2010 yılında da bu başkana istifa çağrısı yapmış, bu kurumun başında kalmamasını belirtmiştik. Şimdi de kendisine aynı çağrıda bulunuyoruz. Milyonlarca yurttaşımız bu sınava girmiştir, hepsi endişeli haldedir. Bu soruşturmanın bağımsız, şeffaf ve adil bir biçimde yapılması ve gerçeklerin ortaya çıkarılması gerekir.” dedi. Tanrıkulu, konuyu hem adliyede hem de Meclis araştırmasıyla takip edeceklerini kaydetti. ÖSYM’nin açıklamasının çok güvensiz olduğunu kaydeden Tanrıkulu, ÖSYM Başkanı Ali Demir’e istifa çağrısında bulundu.

CHP’nin suç duyurusunda bulunmasının ardından CHP İl Gençlik Kolları adliye bahçesine gelerek, KPSS’yi protesto etti. Grup üyeleri yaptığı kısa bir açıklamanın ardından olay yerinden ayrıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz