Aday öğretmenleri yetiştirme süreci!

Milli Eğitim Bakanlığınca yayımlanan ´Aday Öğretmen Yetiştirme Sürecine İlişkin Yönerge´ çerçevesinde düzenlenen Aday Öğretmen Yetiştirme kapsamında yürütülen çalışmaların Diyarbakır toplantısı yapıldı.

Aday öğretmenleri yetiştirme süreci!

Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Direk, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Tekdemir, ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri ve aday öğretmenler katıldı.

ASLAN, “İNSANLIĞIN VE DÜNYANIN EN KUTSAL MESLEĞİNE HOŞ GELDİNİZ”

Toplantı,  öğretmen adaylarından Delal Yıldırım’ın yaptığı konuşma ile başladı. Yıldırım’ın ardından aday öğretmenlere hitaben konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, “Diyarbakır’da benim bugün ikinci günüm. Ayağımın tozuyla adaylığını tamamlayan siz öğretmen arkadaşlarımla bir arada bulunmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Sizden öncellikle şunu istiyorum; insanlığın ve dünyanın en kutsal mesleğine hoş geldiniz. Ben daha ilkokul yıllarında öğretmen olmayı hayal etmiştim. Bir köy okulunda eğitim-öğretime devam ettim. Değerli arkadaşlar samimiyetle söylüyorum; bugün tekrar dünyaya gelsem ve tekrar aynı çağlarımda olsam ve yine sorsalar ‘Hangi mesleği tercih edersiniz?’ diye ben yine öğretmenlik mesleğini tercih ederdim. Buradan bütün yönetici arkadaşlarıma sesleniyorum; her eğitim idarecisinin asli görevi öğretmenliktir. Eğer biz öğretmenlerimizi görmezden gelir, öğretmenlerimize kulak tıkarsak başarıyı yakalamamız mümkün değil” dedi.

ASLAN, “SEVGİNİZİ VEREMEDİĞİNİZ ÖĞRENCİNİZE BİLGİNİZİ ASLA VEREMEZSİNİZ”

“Benim şöyle bir sloganım var; sevginizi veremediğiniz öğrencinize bilginizi asla veremezsiniz” diyene Milli Eğitim Müdürü Aslan konuşmasını şöyle sürdürdü.

“Öğretmenlik bir sevgi mesleğidir. Öğretmenlik kutsal olduğu kadar zordur, zor olduğu kadar da kutsaldır. Bir sözünüzle dünyanın kaderini değiştirecek dâhiler yetiştirebilirsiniz. Bir sözünüzle de bir çocuğu hayata küstürebilirsiniz. Onun için her öğretmen arkadaşımızın öncellikle yüreğinin sevgiyle dolu olmasını istiyorum. Bizler öyle bir mesleğin mensuplarıyız ki anne ve babasının merhamet göstermediği bir çocuğa merhamet göstermekle, onun saçını okşamakla, onun yüreğine dokunmakla sorumluyuz. Biz böylesi kutsal bir mesleğin mensuplarıyız.  Sınıfa girdiğinizde kendi kardeşleriniz için neleri yapıyorsanız orada bulunan çocuklara da aynısını yaptığınızda görevinizi layıkıyla yapmış olursunuz. Ben temenni ediyorum ve gayret edeceğim ki okula kazandırılmamış hiçbir öğrenci kalmasın. Hiçbir öğrencimizin gözlerindeki ışık sönmesin. Hiçbir yavrumuzun hayalleri heba olmasın. Sadece okulun değil, mahallemizin öğretmeni olmalıyız. Mahallede yaşayanların öğretmeni olmalıyız. Onları hoşgörüyle, sevgiyle en güzel şekilde eğitmeli ve onların çocuklarını en güzel şekilde eğitime kazandırmalıyız. Hepinize gönülden teşekkür ediyorum. Sizlere her zaman kapımız açık. Benim meslek hayatım boyunca hep dikkat ettiğim bir nokta var; kapımıza gelen hiçbir öğretmeni bekletmeden en kısa şekilde dinleyip varsa sorununu gidereceğiz. Buna özellikle dikkat ediyorum. Sizleri her zaman bekleriz.”

Toplantı, illerde uygulama esnasında karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri ile aday öğretmen yetiştirme sürecinde gelinen nokta, beklentiler ve gerçekleşenler konusunda iki ayrı sunumun ardından son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz