3 projeyle katılıyor

Diyarbakır Namık Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı 3 proje, TÜBİTAK'ın Malatya’daki bölge sergisine katılacak.

3 projeyle katılıyor

Diyarbakır Namık Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, TÜBİTAK ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan "Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projesi" protokolü kapsamında hazırladığı 3 proje ile TÜBİTAK'ın Malatya’daki bölge sergisine katılmaya hak kazandı.

İnönü Üniversitesi’nde 22-25 Mart tarihleri arasında yapılacak bölge sergisine, Ercan Deniz rehberliğinde Türk Dili ve Edebiyatı alanında hazırlanan "Okul Türüne Göre Ortaöğretim Öğrencilerinin Okuma Alışkanlıkları", Yılmaz Ayaz rehberliğinde Değerler Eğitimi alanında hazırlanan "Ortaöğretim Öğrencilerinin Hoşgörü Eğilimleri" ve Özlem Efetürk rehberliğinde Tarih alanında hazırlanan "Sur İlçesindeki Tarihi Eserlerde Meydana Gelen Tahribat" konulu projeler katılmaya layık görüldü.

Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Elaltıntaş, proje hazırlayan öğretmen ve öğrencileri makamında kabul etti.

Milli Eğitim Müdürü Elaltıntaş, yaptığı açıklamada, "Çalışma ve azmin her zaman karşılığı vardır. TÜBİTAK projesi denildiğinde aklımıza hep fen bilimleri geliyor. Ancak siz, sosyal bilimlerde hazırladığınız projelerinizle sıra dışı, takdire şayan bir başarıya imza attınız" dedi.

Okul Müdürü Tahsin Çalışkan ise, özellikle farklı olaylarla gündeme gelen Diyarbakır'ın ve Bağlar'ın bu tür bilimsel projelere çok ihtiyacı olduğunu belirtti.

ÜÇ PROJEYLE KATILACAK

Çalışkan, azim, kararlılık ve inançla çalışıldığında tüm zorlukların aşılarak başarıya ulaşıldığını ifade etti.

Türk Dili ve Edebiyatı alanında Zeliha Sarı ve Fatma Denli tarafından hazırlanan projede, lise öğrencilerinin okuma alışkanlıklarının okul türlerine göre gösterdikleri farklılıkların tespit edilmesi ve öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırılması amaçlanıyor.

Değerler Eğitimi alanında Simge Özay ve Ahmet Ferhat Büyükdeniz tarafından hazırlanan projede, lise öğrencilerinin hoşgörü eğilimlerinin belirlenmesi amaçlanıyor.

Tarih alanında Fatma Peker ve Gamze Gül Ekin tarafından hazırlanan projede, Sur ilçesinde tarihi eserlerde meydana gelen tahribatın tespit edilmesi amaçlanıyor.

Proje, Diyarbakır ili Sur İlçesini ve burada tahrip edilen cami, kilise, müze vb. kültürel mirasları kapsıyor.

Bu arada, Diyarbakır, Adıyaman, Bingöl,  Elazığ, Tunceli, Malatya, Mardin ve Şanlıurfa illerinden seçilen 100 proje, Malatya'da yapılacak TÜBİTAK bölge sergisinde sergilenmeye hak kazandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler