2016 KPSS ÖSYM Tercih Kılavuzu yayımlandı mı?

8 Kasım'da açıklanan KPSS sonuları sonrasında önlisans tercihlerinin ne zaman yapılacapı ve ÖSYM son dakika bildirisi

2016 KPSS ÖSYM Tercih Kılavuzu yayımlandı mı?

8 Kasım'da açıklanan KPSS sonuçları sonrasında KPSS önlisans tercih kılavuzunun yayınlanacağı tarih binlerce adayın merak konusu oldu. ÖSYM resmi internet sayfasından son dakika açıklama ile Sağlık Bakanlığı'nın alacağı kadroların açıklandığı söylendi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 16 Ekim'de gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) önlisans oturumunun sonuçları 8 Kasım'da açıklanmıştı.  KPSS önlisans tercihleri ve detayları haberimizde.

TERCİHLER BAŞLADI MI?

ÖSYM tercih kılavuzu için ilk etap bugün sona eriyor. KPSS tercihi yapmak isteyen adayların, ÖSYM tarafından duyurulan, Sağlık Bakanlığı bünyesine alınacak sözleşmeli personel alımı itibariyle sonlanıyor. ÖSYM tercih kılavuzu ve KPSS sınav sonuçlarına göre tercihlerde bulunacak adaylar, Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev almak için tercih sonuçlarını bekleyecek. Tercihlerin son gününün bugün olması nedeniyle, adaylar saat 23.59'a kadar tercihte bulunabilecek, yapmış olduğu tercihlerde değişiklik yapabilecek.

KPSS ÖNLİSANS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

KPSS önlisans sınavına giren adayların sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Puanlarını öğrenen adaylar şimdi de tercih yapacaklar. Adaylar, tercihlerin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Fakat ÖSYM merak edilen tercihlerin ne zaman yapılacağı sorusuna yanıt olacak bir açıklama yapmadı. Kurum tarafından resmi açıklama yapıldıktan sonra haberimizin içerisine eklenecektir.

KPSS ÖNLİSANS TERCİH KILAVUZU

ÖSYM'nin hazırladığı kılavuza göre önlisans mezunları, Tablo 2A ve Tablo 2B üzerinden başvuru yapma hakkına sahip olacaklardır.

Kaynak: Diyarbakır Söz