2013 eğitim yılı olacak!

Diyarbakır’a 2013 yılı içerisinde, Eğitim ve Öğretime ayrılan ödeneğin 125 milyon lira olduğu bildirildi.

2013 eğitim yılı olacak!

“Yapımı devam eden ve programa alınacak okulların ve ek dersliklerin tamamlanması ile ilimizde eğitimde fiziki bir rahatlama sağlanacak” diyen Vali Toprak şöyle dedi: “2013 yılı eğitim yatırımları için Milli Eğitim Bakanlığı ve Özel İdare katkısı da olmak üzere 124 Milyon 917 bin 226 TL ödenek ayrıldı”

BELEDİYELERE İMAR ELEŞTİRİSİ

 

Bir milletin ilerleyebilmesi için eğitimin çok önemli olduğunu belirten Vali Toprak yeni yapılacak okul yerlerinin ilimizde çağ nüfusu ve derslik başına düşen öğrenci sayısının yoğun olduğu yerleşim yerlerinin öncelikli olarak planlandığını ve bu sayede öğrencilerimizin daha düşük sınıf mevcutlu dersliklerde daha kaliteli bir eğitim almalarının planlandığını kaydetti.

Belediyelere imar göndermesinde bulunan Vali Toprak, Milli Eğitim alanında gerek hükümet ve gerekse Milli Eğitim Bakanlığının mali kaynak açısından Diyarbakır’a her türlü katkıyı sunduklarını ve mali kaynak sorunu bulunmadığını ifade ederken, problemin, ihtiyaç duyulan okul planlaması yapılan arsalar için gerekli olan imar plan tadilat ifraz vb imar uygulamalarının belediyelerce süratle sonuçlandırılmamasından kaynaklandığını söyledi.

Toprak, gerek Belediyelerin gerekse çevre şehircilik Müdürlüğü ile imar ve kentsel iyileştirme daire başkanlığının daha titiz ve hızlı çalışarak mevcut kaynakları okul ve dersliklerle buluşturmaları yönünde her türlü katkıyı sağlamaları gerektiğini bildirdi.

KURUMLARIN KENDİNE DÜŞEN GÖREVİ

Her kurumun kendine düşen görevi en iyi şekilde yapması gerektiğini vurgulayan Vali Toprak “Diyarbakır’da Milli Eğitim yatırımları için kaynak sorunu yoksa - ki yoktur- o zaman her bir kurumun görevini iyi ve başarılı bir şekilde yaparak bir an önce imar plan tadilatı, vaziyet planı, zemin etüdü, proje değişiklikleri ve yaklaşık maliyetleri hiçbir mazerete konu olmadan bitirmeleri gerekiyor. 2013 yılında Valiliğimizce İl Milli Eğitim Müdürlüğü kanalıyla 135 iş ile 1708 dersliğin çalışması yapıldı, bu işlerden 25 iş ile 298 derslik bitirildi, diğer kısmının da çeşitli aşamalarda ihale öncesi hazırlıkları yapılıyor. Onun için bu kaynakların bir an önce okul ve derslik yapımları ile buluşması gerekiyor. İşini aksatan, geciktiren ve zamana yayan hangi idare olursa olsun gereği yapılacak ve bu konuda hiçbir kimsenin eksiğine göz yumulmayacaktır” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz