“Uzaktan eğitimi başarıyla tamamladık”

Küresel salgınla beraber geçiş yapılan uzaktan eğitim sürecine, ilk günden itibaren sorunsuz adapte olduklarını dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kesici, “10 yıllık uzaktan öğretim tecrübemiz ve sahip olduğumuz CATS sistemi ile senkron ve asenkron olarak eğitim-öğretim dönemini başarıyla tamamladık. Bu konudaki deneyimimiz bize uzaktan eğitimde ivme kazandırdı” dedi.

“Uzaktan eğitimi başarıyla tamamladık”

Uzaktan öğretim sürecinin ilk periyodunda YÖK tarafından yayımlanan ‘üniversitelerde küresel salgın sürecinde uzaktan öğretim uygulamaları’ anket sonuçlarına değinen Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kesici,  “Türkiye’deki vakıf üniversitesi meslek yüksekokulları arasında program sayısına göre ‘canlı sınıf olarak işlenen ders sayısı bakımından’ ilk sıralarda yer aldık. Uzaktan eğitim sürecinin başında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından akredite edilerek Türkiye’de çok az sayıda üniversitenin başarabildiği ‘Dispeçer’ (Uçuş Harekât Uzmanı) eğitimi verme yetkisine sahip olduk” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN SOSYALLEŞMESİNİ DE SAĞLADIK”

Bu süreçte uzaktan erişim ve interaktif yöntemler ile uygulamalı dersler için laboratuvarları da öğrencilerin kullanımına sunduklarını ifade eden Kesici, “Aynı zamanda düzenlediğimiz webinarlar (e-seminer) ile öğrencilerimizi alanında uzman kişilerle buluşturup mesleki eğitimde teori ve sektörel pratiklerin entegrasyonunu sağladık. Bu kapsamda bahar yarıyılı uzaktan eğitim sürecinde sektör duayeni olan 55 konuşmacının katılımıyla öğrencilerimize yönelik 54 webinar gerçekleştirdik ve bu e-seminerlere 2 bin 550 öğrencimiz katılım sağladı. Milli bayramlarda ve özel günlerde öğrencilerimizin moral ve motivasyonunu artırmak için çeşitli sosyal etkinlikler gerçekleştirdik” dedi.

“2 BİN KİŞİLİK E-MEZUNİYET TÖRENİ PLANLIYORUZ”

Mezun olacak öğrencilerin katıldığı mezuniyet partileri de düzenlediklerini sözlerine ekleyen Kesici, “Ayrıca meslek yüksekokulumuzun tüm öğrencileri ve velilerinin katılımıyla düzenlenecek 2 bin kişi kapasiteli bir e-mezuniyet töreni planlıyoruz” diye konuştu.

GÜNDE ORTALAMA BİN 150 ÖĞRENCİ EŞ ZAMANLI OLARAK DERSLERE KATILDI

Bahar yarıyılı uzaktan öğretim sürecinde sanal ortamda çevrimiçi ve çevrimdışı 470 ders oluşturulduğunu söyleyen Sinan Kesici, “Bu derslere ilişkin 9 bin 6 kaynak paylaşıldı, öğrencilere yönelik bin 64 ödev oluşturuldu ve 5 bin 507 adet duyuru mesajı iletildi. Aynı zamanda, sanal ortamda final sınavları hariç 350 adet ‘sınav, kısa sınav, test ve proje’ gerçekleştirildi, 2 bin 220 adet senkron ders işlendi ve bu dersler kayıt altına alınarak öğrencilere tekrar yapma imkânı sağlandı. Toplamda 82 bin kapasiteli bu derslere günde ortalama bin 150 öğrenci olmak üzere, toplam 32 bin 500 öğrencimiz eş zamanlı katılım sağladı. Uzaktan öğretim final sınavları için sanal ortamda yaklaşık 2 bin 750 öğrencinin eş zamanlı katılacağı 550 çevrimiçi sınav gerçekleştirildi. Temmuz ayında başlayacak olan yaz okuluyla ilgili hazırlıklarımız da uzaktan öğretim olarak 997 ders ile tamamlandı” ifadelerini kullandı.

“Covid-19 pandemi süreci bizlere online uygulamaların yaygınlaşacağını ve hayatımızın bir parçası olacağını gösterdi” diyen Kesici, “Yeni normalde gerek uzaktan eğitim sürecinde gerekse örgün eğitimde tecrübeli uzman akademik kadromuz ve teknolojik altyapımız sayesinde öğrencilerimize sunduğumuz eğitim öğretim araçlarıyla öncü olmaya devam edeceğiz. Yeni normal sürecinde güçlü sektörel iş birliklerimizle öğrencilerimizin mesleki eğitimlerinde uygulamalı alanlarda deneyim kazanmasını sürdüreceğiz. Üniversite-sanayi iş birliği kapsamındaki anlaşmalarımız ve planlamalarımızla öğrencilerimizin mesleki eğitimde iş yapma becerilerini artırarak çeşitli sektörlere nitelikli çalışanlar kazandırmak ana hedeflerimizden biri olacak” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz