Vahşet yaşanıyor

Aktivistler, Şam uluslararası havalimanı yolunda bulunan bazı cesetlerin vahşi hayvanlar tarafından yenildiğini ileri sürdü

Vahşet yaşanıyor

ŞAM - Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), ordu birliklerinin yönetim karşıtlarının yoğun olduğu bölgelere düzenlediği hava ve top saldırılarında 37 kişiyi öldürdüğünü duyurdu.

Merkezi Londra'da bulunan örgüt, gün içinde başkent Şam'da muhaliflerin yoğun olduğu bölgelere gerçekleştirilen hava ve top saldırılarında 16 kişinin hayatını kaybettiğini ve onlarca kişin de yaralandığını belirtti.

SNHR, düzenlenen saldırılarda Halep'te 11, İdlib'te 5, Dera'da 3 Deyru'z-Zor ve Humus'ta birer olmak üzere ülke genelindeki olaylarda toplam 37 kişinin öldürüldüğünü, dünkü olaylarda ise 141 kişinin öldüğünü bildirdi.

ŞAM BÖLGESİNDE VAHŞET

Bu arada, ordu birliklerinin Mezze askeri havaalanından başkentin Daraya bölgesine roket saldırısında bulunduğunu ileri süren Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), bölgenin güvenlik güçlerince kuşatıldığını ve ÖSO'na bağlı birliklerle nizami ordu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını dile getirdi.

Kuzeydeki Rakka kentine bağlı Telabyad ve Suluk ilçelerini savaş uçaklarının bombalaması sonucu ölü ve yaralıların olduğuna değinen SRGC, halkın hava saldırıları nedeniyle, söz konusu bölgelerden güvenli bölgelere kaçtığını aktardı.

KESKİN NİŞANCILAR KOL GEZİYOR

Öte yanda yerel aktivistler ve görgü tanıkları, Uluslararası Şam Havalimanı yolunda yaşanan çatışmalardan dolayı, havaalanı yolu üzerinde onlarca cesedin bulunduğunu ve halkın keskin nişancı korkusundan dolayı cesetlere ulaşamadığını dile getirdi.

Bazı cesetlerin vahşi hayvanlar tarafından yenildiğini ifade eden aktivistler, havaalanı yolunun kapalı olduğunu, havaalanının faaliyetlerini durdurduğunu ve silahlı muhaliflerin uluslararası havalimanına yakın Akraba askeri havaalanını ele geçirdiğini ileri sürdü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler