Türkiye Irak'taki bombalı saldırıları kınadı

Türkiye, Irak’ın Kerkük ve Tuzhurmatu şehir merkezlerinde önceki gün sabah saatlerinde gerçekleştirilen ve aralarında KDP ve KYB bürolarının da bulunduğu farklı noktaları hedef alan bombalı terör saldırılarını kınadı. Türkiye, saldırılarda yaralanan Iraklılara yardımda bulunmaya hazır olduğunu bildirdi.

Türkiye Irak'taki bombalı saldırıları kınadı

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Irak’ın Kerkük ve Tuzhurmatu şehir merkezlerinde dün sabah saatlerinde gerçekleştirilen ve aralarında KDP ve KYB bürolarının da bulunduğu farklı noktaları hedef alan bombalı terör saldırılarının şiddetle kınandığı belirtilerek, "Önceki gün Felluce kenti yakınlarında bir milletvekiline yönelik düzenlenen suikastin ardından dün de iki siyasi partinin bürolarını da hedef alan saldırılar, Irak’ta güvenlik durumunun ve siyasi gerilimin endişe verici boyutlara ulaştığını göstermektedir.

SALDIRILARI KINADI

Irak’ın içinde bulunduğu bu kritik dönemde, ülkeyi yönetenlerin artık tüm Irak halkını kucaklayıcı ve halkın beklentilerine cevap verecek politikalara odaklanmaları ve bu hususta kendilerinden beklenen adımları süratle atmaları önem taşımaktadır. Irak halkının ülkede etnik veya mezhep temelinde kardeş kavgası çıkarmaya yönelik provokasyonlara karşı dikkatli olacağına inanıyor, söz konusu terör eylemlerinin faillerinin bir an önce yakalanarak adalet önüne çıkartılmasını temenni ediyoruz. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da terörle mücadele alanında kardeş Irak halkı ile dayanışma içinde olmayı sürdürmekte kararlı olan ülkemiz, saldırılarda yaralanan Iraklılara yardımda bulunmaya da hazırdır." denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz