'Suriye'ye müdahele uzak bir ihtimal'

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ahmed bin Huli, NATO'nun Suriye'ye müdahalesi uzak bir ihtimal. Siyasi çözüm için çaba sarf ediliyor'' dedi.

'Suriye'ye müdahele uzak bir ihtimal'

Kahire'deki Arap Birliği merkezinde NATO heyetiyle bir araya gelen Huli, gazetecilere yaptığı açıklamada, toplantıda ''Suriye meselesi ve bölgedeki gelişmeler, terörle mücadelede işbirliği ve Ortadoğu'nun kitle imha silahlarından arındırılma çabaları'' meselelerinin ele alındığını ifade etti.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'in, ''Suriye'ye askeri müdahale NATO'nun gündeminde değil'' sözlerini hatırlatan Huli, ''Suriye meselesi toplantıda askeri yönlerinden çok siyasi yönleriyle ele alındı'' dedi.

Arap Birliği'nin, Suriye'deki krizi sonlandırmak için büyük çaba sarf ettiğini, muhalif safları birleştirmeye ve Suriyelilere insani yardım temin etmeye çalıştığını vurgulayan Huli, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ile BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El Ahdar el-İbrahimi'nin bugün Kahire'de gerçekleştireceği görüşmenin son derece önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler