Suriyeliler'in Erdoğan sevgisi

Ülkelerindeki olaylardan kaçıp Türkiye'ye gelen ve Akçakale'deki çadır kente yerleştirilen 2 Suriyeli, yeni doğan çocuklarına "Erdoğan" ve "Emine" adını verdi.

Suriyeliler'in Erdoğan sevgisi

Ülkelerindeki olaylardan kaçıp Türkiye'ye gelen ve Akçakale'deki çadır kente yerleştirilen 2 Suriyeli, yeni doğan çocuklarına "Erdoğan" ve "Emine" adını verdi.Halep kentinde ordu birliklerinin bombardımanından kaçarak Türkiye'ye sığınan Muhammed Mustafa'nın eşi dün bir erkek, Adnan Haşo'nun eşi ise kız çocuğu dünyaya getirdi.

Tesis yetkilileriyle görüşen Suriyeliler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a duydukları sevgi dolayısıyla bebeklerine "Erdoğan" ve "Emine" adını verdiklerini bildirdi.

ERDOĞAN VE EMİNE ADLARI

Sığınmacıların kaldığı Süleyman Şah Çadır Kenti'ni ziyaret eden Kaymakam Eyüp Fırat, çocukları olan bu ailelerle de görüştü. Bir süre bebekleri seven Fırat, beraberinde getirdiği hediyeleri verdi.

Muhammed Mustafa, kendilerine kucak açan Türk halkına minnettar olduklarını belirterek, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı çok seviyorum, o yüzden bebeğime Erdoğan adını verdim" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler