Suriyelileri soğuk vurdu

Suriye'de ordu birliklerinin, muhaliflerin yoğun olduğu bölgelere düzenlediği hava destekli saldırılar yüzünden evsiz kalan ya da yaşadıkları bölgelerden başka yerlere sığınan sivillerin hava şartları sebebiyle zor durumda olduğu bildirildi.

Suriyelileri soğuk vurdu

Suriye Ulusal Konseyi (SUK) Türkiye Temsilcisi Halit Hoca, 21. ayına giren olaylar sebebiyle yaklaşık 3 milyon kişinin evlerini terk ettiğini belirtti. Hoca, ticaretin durma noktasına geldiği, hayvancılık ve tarımın büyük oranda zarar gördüğü ülkede 10 milyon kişinin açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu kaydetti.

 

KIŞ FENA BASTIRDI

Havanın soğumasıyla barınma ve ısınma ihtiyaçlarını karşılayamayan çok sayıda çocuk ve yetişkinin donma ve bulaşıcı hastalıklara yakalanma riskini artırıyor.

Yoğun yağışlardan sonra bazı bölgelerde ulaşım, içme suyu ve elektrik hizmetlerinin durma noktasına geldiği belirtiliyor.

Başkent Şam başta olmak üzere Halep, Hama ve Humus gibi büyük şehirlerde yakıt sıkıntısı yaşandığını bildiren Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), şehirlerde uzun tüp ve akaryakıt kuyrukları oluştuğuna, birçok temel gıda ve yakıt malzemesinin karaborsaya düştüğüne dikkati çekiyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler