Suriyeli muhalifler bölündü!

Esad’ın açıklamalarından önce, Suriyeli Devrim Konseyi’nin Mısır’ın başkenti Kahire’de yaptığı toplantıda, Suriye dışında geçici bir hükümet kurulması teklifi yapıldığı belirtildi.

Suriyeli muhalifler bölündü!

Sürgün hükümetini kurma görevinin, Suriyeli muhaliflerin önde gelen isimlerden "Haytam Malih"e verildiği ve ÖSO’nun Suriye ordusuna karşı galip gelmesi halinde, konsey üyelerinin Suriye’ye döneceği ifade edildi.

MUHALİFLER BÖLÜNDÜ

Bu açıklamanın kısa bir süre sonrasında, ÖSO yayımladığı bildiride iddiaları yalanladı. ÖSO tarafından yayımlanan bildiride, bazı medya organlarında ÖSO'nun Esed rejimi sonrasında 'Yüksek Savunma Meclisi' kurarak yönetimi ele alacağı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

ÜLKE YÖNETİMİ İÇİN

ÖSO'nun görevinin, ülke yönetimi için herhangi bir askeri veya sivil konsey oluşturmak olmadığı vurgulanan bildiride, 'ÖSO'nun görevi, Esad rejiminin ardından ülkede güvenliğin sağlanması, sivillerin korunması, birliğin ve toplumsal istikrarın sağlanması için geçiş sürecinde ve sonrasında yeni kurulacak yönetime yardımcı olmaktır' ifadelerine yer verildi.

Bildiride ayrıca, geçiş sürecinde ülkeyi yönetmenin, yeni kurulacak Meclis'in işi olduğu ve ÖSO'nun, halkı ve devrimi korumak gibi amaçlar altında ülkenin yeni bir diktatörlükle yönetilmesine izin vermeyeceği belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler