Suriye'deki olaylarda ölü sayısı 147'ye yükseldi

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Suriye ordusunun çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda, çoğunluğu Halep'te 147 kişinin öldüğünü duyurdu.

Suriye'deki olaylarda ölü sayısı 147'ye yükseldi

Muhalif yapılanmalardan sorumlu konsey, ülkenin kuzeyinde yer alan Halep'te gün boyunca düzenlenen operasyonlarda ve çıkan çatışmalarda 42 kişinin yaşamını yitirdiğini ve onlarca kişinin yaralandığını kaydetti.

Örgüt, ordunun gerçekleştirdiği operasyonlarda Şam'ın bazı banliyölerinde 34, Hama'da 28, Humus'ta 16, Dera'da 10, İdlib'te 8, Deyr ez-Zor'da 7 ve Lazkiye'de 2 olmak üzere ülke genelinde ölü sayısının 147'ye çıktığını bildirdi.

Şam'ın Kadem bölgesinde nizami ordu ile Özgür Suriye Ordusu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını ve güvenlik güçlerinin 10'dan fazla evi ateşe verdiğini aktaran konsey, Halep'in çeşitli semtlerinde nizami ordu ile Özgür Suriye Ordusu arasında çatışmaların gece de sürdüğünü kaydetti.

Ordunun Humus'un Kuseyr bölgesini top ateşine tutması sonucu onlarca evin yıkıldığına bildiren Konsey, Rastan ilçesine de uzaktan top ateşi yapıldığı ölü ve yaralıların bulunduğu ve çok sayıda evin yıkıldığını kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz