Suriye'deki olaylarda 23 kişi öldü

Suriye'de yönetime bağlı ordu birliklerinin muhaliflerin yoğun olduğu kentlere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 23 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye'deki olaylarda 23 kişi öldü

Merkezi İngiltere'de olan Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SHRW), güvenlik güçlerinin sabahtan bu yana Hama kenti ve çevre beldelerine gerçekleştirdiği operasyonlarda 12 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

SURİYE’DEKİ KATLİAM SÜRÜYOR

Örgüt, Halep ve İdlib kentinde 3'er, başkent Şam, Deyru'z Zor, Humus, Haseke ve Tartus'ta birer olmak üzere ülke genelindeki operasyonlarda bugün 23, dünkü operasyonlarda ise 137 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Bu arada, ordunun Şam'ın Tedamun, Kadem ve şehrin güney kesimlerine top ve havan saldırısı düzenlediğini ifade eden yerel kaynaklar, kentin Muaddamiyetu Şam semtinde meydana gelen patlamada bölgeden dumanların yükseldiğini dile getirdi.

Şam'ın Tedamun bölgesinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile nizami ordu arasında sokak çatışmaların yaşandığına değinen kaynaklar, ordunun söz konusu bölgeye helikopter destekli saldırılar düzenlediğini, ağır silahlardan açılan ateş sonucu onlarca sivil yerleşim yerinin hasar gördüğünü anlattı.

HUMUS’UN HULA BÖLGESİNDE

Güvenlik güçlerinin Humus'un Hula beldesine yoğun top ateşine tutuğunu söyleyen kaynaklar, Rastan'a ağır silahlardan açılan ateşte ve yerleşim yerine düşen havan ve top mermisi sonucunda bazı evlerin yıkıldığını, yıkılan evlerin enkazında çok sayıda yaralının çıkarıldığını bildirdi.

Rus yapımı savaş uçaklarının Halep'in Meyser, Arkub ve Mesakin Hanun semtlerini bombaladığını anımsatan kaynaklar, kentin birçok bölgesinde ÖSO ile nizami ordu arasında şiddetli sokak çatışmaların yaşandığını belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler