Suriye'deki olaylar Lübnan'ın ihracatını engelliyor

Suriye'de yaşanan olaylar, Lübnan'ın ihracatını engellediği, meyve ve sebze taşıyan çok sayıda kamyonun Lübnan-Suriye sınırında beklediği belirtildi.

Suriye'deki olaylar Lübnan'ın ihracatını engelliyor

El-Beka Çiftçiler Birliği Başkanı İbrahim et-Tertişi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 250 kamyon tarım ürününün Irak ve Ürdün pazarına sürülmek üzere hazır olduğunu ancak koordine eksikliği nedeniyle bekletildiğini ifade etti.

Kamyonlara yüklenen ürünlerin 10 milyon dolar değerinde olduğuna dikkati çeken Tertişi, ihracattaki durgunluğun gelecek yıla yansımasından ve Ramazan ayında talebi artan tarımsal ürünleri ihraç edememekten endişe duyduklarını kaydetti.

Terşişi, ''48 saatten bu yana hiçbir kamyon sınırdan hareket edemedi. Önümüzdeki saatlerde sınırdan çıkmalarını ümit ediyoruz. Bu durum tarım sektörünü felakete sürükleyecek'' ifadelerini kulandı.

Yaklaşık 7 bin ton meyve ve sebze taşıyan çok sayıda kamyon, Beka Vadisi'ndeki fabrika noktasında ve Cedide'deki Yabus bölgesinde bekliyor. Her gün Lübnan'dan yaklaşık 30'ar ton yük kapasiteli 70 kamyon sınırdan geçiyordu. Ancak Suriye'deki olaylar nedeniyle Lübnan'dan Arap pazarına ihraç edilen malların ulaşımı güçleşti.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz