Suriye'de ölü sayısı 60 binden de fazla!

Birleşmiş Milletler, Suriye’de 60 binden fazla sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Suriye'de ölü sayısı 60 binden de fazla!

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Ofisi, uluslar arası toplumun ‘Suriye yanarken, kenarda oynuyorlardı’ açıklamasını yaparak, ölüm rakamlarını açıkladı.

Suriyeli bir aktivistin bildirdiğine göre, Çarşamba günü 100’e yakın kişi bir benzin istasyonunda, 72 kişi de Damascus’a yapılan hava saldırısında öldürüldü. Konuyla ilgili Suriye hükümeti resmi bir açıklama yapmadı.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay “ Çatışmalara hızlıca bir çözüm bulunmazsa daha binlerce kişinin kanının dökülecek ve korkunç kayıplar yaşanacaktır” dedi.

Pillay bu arada, ülkede savaş suçları yanı sıra bir çok ciddi suçlarda da artış gözlemlendiğini belirterek “Şehirler, kasabalar, köyler, sokaklar tank ateşi ve bombalı saldırılar sonucu harap olmuş ve hava bombardımanı sonucu harap olmaya devam ediyor” dedi.

Pillay “2013 yılı başında derledikleri verilere göre 60 binden fazla ölü var. Kayıp sayısı beklediğimizden daha fazla ve gerçekten şok edici” açıklamasını yaptı. Ayrıca ölenlerin %76’sı erkek, %7,5’u kadın, geri kalanlar ise net değil dedi.

Ayrıca muhalifler Çarşamba günü Suriye ordusunun bir MİG jetiyle misket bombası kullandığını iddia etti. Şam’daki muhaliflerin sözcüsü Susan Ahmed’in açıklamasına göre 72 kadar ölü ve çok sayıda yaralı var.

Hükümet bölgeye yakıt verilmesine yeni izin vermişti ve insanlar arabaları ve ihtiyaçları için yakıt kuyruğundaydı. Suriye hükümeti konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler