Suriye jetlerine koli bandı çözümü

Suriye'deki bombardımanın şiddeti ile birçok iş yerinin camları kırılırken, esnaf çareyi koli bandında buldu.

Suriye jetlerine koli bandı çözümü

CEYLANPINAR-İki gündür Suriye jetleri Ceylanpınar sınırına bomba yağdırıyor. Bambardımanın şiddeti ile birçok iş yerinin camı kırılırken, esnaf, bombardıman basıncına karşı iş yeri camlarını koli bandı ile bantlıyor.

Suriye ordusu, muhaliflerin eline geçen Resulayn ilçesine bomba yağdırıyor. Bombardıman, Ceylanpınarlıları da büyük çapta etkiliyor. İlçede deprem etkisi yapan bombardıman sonucu iş yerlerinin camları sarsılıyor. İki gündür yağmur gibi Yağan bombalar birçok iş yerinin camlarını kırdı. Birçoğu ise kırılma tehdidi ile karşı karşıya.

ESNAFLAR KONUŞTU

İnternet Cafe işleten İlyas İleri isimli bir vatandaş, basınçtan etkilenen camların patlamaması için bantladıklarını söyledi. Bir başka Ceylanpınarlı esnaf Murat İleri, "Patlamanın yolaçtığı sarsıntıdan dolayı bantlama yapıyoruz. Bombalar şiddetli düştüğü için evlerimizi terk ettik. İş yerimizi de bırakıp gidemiyoruz. Biz de bantlama yöntemini düşündük. Koli bantları ile camlarımızı bantlıyoruz." şeklinde konuştu.

Beyaz eşya satışı yapan Abdullah Özgün ise dün sarsıntı sonucu cam kapının kırıldığını ifade etti. Özgün, "Patlama sırasında çok titreme yapıyor. Bu kapı dün kırıldı. Yenisini taktırmak zorunda kaldık. Yine çatlaklar oluştu. Jetlerin geçişi sırasında sarsılmaması için bantlıyoruz." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler