Silah sesleri susmuyor!

Türkiye sınırında yer alan ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) kontrolündeki ilçenin iç kesimlerinde devam eden çatışmalarda 4'üncü güne girildi.

Silah sesleri susmuyor!

ŞANLIURFA'nın Ceylanpınar İlçesi'nin karşısında bulunan Suriye'nin Haseki kentine bağlı Rasulayn İlçesi'nde, muhalifler ile PKK'nın bu ülkedeki kolu olan PYD güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor. Silah seslerinin susmadığı Rasulayn'daki çatışmalar Ceylanpınar'da da tedirginlik yaratıyor.

DÜN DE ÇATIŞMA YAŞANDI

 

Rasulayn'da, geçen çarşamba günü muhalifler ile PYD güçleri arasında başlayan çatışmalar halen devam ediyor. Silah ve patlama seslerinin sürekli duyulduğu Rasulayn'daki çatışmalar Ceylanpınar'da tedirginlik ve korkunun hakim olmasına yol açtı. Günlerdir süren ve halen yer yer devam eden çatışmalar sırasında yaralanan muhalifler, sınırı geçirilerek Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne getiriliyor. Çarşamba gününden bu yana 70'e yakın yaralının Ceylanpınar'a getirildiği ve bunların arasında yaşamını yitirenlerin bulunduğu bildirildi.

4 YARALI DÜN GETİRİLDİ

 

Uzun namlulu silahların yanı sıra zaman zaman havan topu atışlarının da duyulduğu bölgede süren çatışmalarda yaralanan 4 kişi, araçlarla Türkiye sınırına getirildi.

Burada ambulanslara alınan yaralılar, Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan hayati tehlikesi bulunduğu belirtilen 2'si Şanlıurfa'ya sevk edildi.

Bu arada çatışmalardan kaçan çok sayıda vatandaş, Türkiye sınırının yakınlarında güvenli olduğunu düşündüklerini bölgelerde bekliyor. Türk Silahlı Kuvvetlerine bağı birliler ise sınırın karşı tarafındaki gelişmeleri takip ediyor.

TEDİRGİNLİK YAŞANIYOR

Perşembe günü okulların tatil edildiği Ceylanpınar'da tedirginlik sürerken, güvenlik güçleri anonslar yaparak vatandaşları sınır hattından uzak durmaları konusunda uyarıyor. Öte yandan silah ve patlama seslerinin eksilmediği Rasulayn'da zaman zaman PYD güçlerinin, Kürtçe PKK elebaşı lehine slogan attıkları da duyuluyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz