Rusya'ya göre Suriye'de 'isyancılar' kazanabilir

Rusya'nın Ortadoğu elçisi bugün yaptığı açıklamada önemli müttefiki Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın kaybedeceğini söyledi.

Rusya'ya göre Suriye'de 'isyancılar' kazanabilir

Rusya'nın Dışişleri Bakan yardımcısı ve Kremlin'in Ortadoğu'ndan sorumlu elçisi Bogdanov, 'Suriye hükümetinin topraklarının kontrolünü kaybetmeye başladığını ve Rusya'nın vatandaşlarını tahliyeye hazırlandığını' söyledi.

Suriye hükümeti, ABD ve NATO yetkililerinin iddia ettiği gibi Scud füzelerini kullandığını inkar etti.

Reuters'in haberine göre NATO Başkanı da, Esad hükümetinin Suriye muhalefeti karşısında zayıfladığını ve Suriye'nin yeni liderinin yakın zamanda seçileceğini iddia etti.

Esad'ın görevi muhalefete bırakabileceği veya ülkeyi terkedebileceği de söylentiler arasında.

Hükümet birlikleri Şam'ın 25 km güneybatısındaki Katana'ya yaptıkları saldırıda 16 erkek, kadın ve çocuğun öldürüldüğünü bildirdi.

Devlet televizyonu da yolda moloz ve bükülmüş metal, kısmen yıkılmış bina ve yürüyen askerleri gösterdi. "Ben Şam rejiminin çökmesinin yaklaştığını düşünüyorum" NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Perşembe günü yaptığı açıklamada söyledi.

Suriye'deki İnsan Hakları İzleme Örgütü de, ciddi yanıklar ve solunum zorluğu gibi sorunlara yol açabilen, napalm, termit ve fosfor bombalarının kullanıldığını bildirdi. Savaş uçakları Perşembe günü

Bu arada ABD, Arap ve Avrupa devletleri isyancı saflarındaki İslamcıların yükselişinden de rahatsızlık duymaya başladı.

Bilindiği gibi Rusya ve Çin, Esad'a karşı BM Güvenlik Konseyi'nin önlemlerini engellemişti. Bogdanov'un sözlerinden sonra artık Esad'ın sonunun yaklaştığı söylenebilir.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler