Rusya gergin

Putin karşıtı gösteri öncesi muhalif liderlerin evine polis baskını

Rusya gergin

Rusya'nın başkenti Moskova'da muhalif gruplar 12 Haziran'da "Milyonların Yürüyüşü" adıyla düzenlenen gösteriye hazırlanırken, güvenlik görevlileri muhalif liderlerin evlerine ani baskın düzenledi. Liderler Salı günü dev gösteriyle ilgili acil toplantı yapmayı da planlıyordu.

Yetkililerden İnterfaks'a yapılan açıklamada muhalif liderlerin evlerindeki aramaların 6 Mayıs'ta Bolotnaya Meydanı'nda düzenlenecek gösteri ile bağlantılı olduğu ifade edildi.

İnterfaks'a göre, muhalif televizyon sunucusu Kseniya Sobçak'ın evinde aramalar sırasında zarfların içinden 1,5 milyon Euro bulundu. Ajansa konuşan bir polis kaynağı, "Bu paralara muhtemelen el konulacak" dedi.

EV BASKINLARI YAŞANIYOR

Aramalarla ilgili Twitter'den açıklama yapan Maliye eski Bakanı Aleksey Kudrin, "12 Haziran gösterisi önce yapılan aramalar protestoyu radikalleştirecek, bu iktidardaki radikallerin güçlendiğini ortaya koyuyor" tepkisini dile getirdi.

"Milyonların Yürüyüşü" gösterisinin organize eden komite üyesi gazeteci Aleksandr Rıklin ise aramalara rağmen Salı günü Moskova'da miting yapacaklarını duyurdu. Rıklin, " Güvenlik görevlilerinin yaptığı aramalar hiç bir şeyi değiştirmiyor. Miting ve gösteriye herkes hazırlanıyor. Her zamanki gibi planlanan şekilde gerçekleşecek" iddiasında bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz