Misket ve fosforlu bombalar yağıyor!

Suriye'de Esad'a bağlı savaş uçaklarının, sivil yerleşim yerlerine yönelik misket ve fosfor bombası kullandığı iddia edildi.

Misket ve fosforlu bombalar yağıyor!

Suriye'de muhaliflerin ilerleyişi karşısında köşeye sıkıştığı iddia edilen Esad'ın uluslar arası alanda kullanımı yasaklanan silahlara başvurduğu belirtiliyor. Muhalifler, bugün Deyr Ez Zor'un İmreiyye kasabasını misket ve fosfor bombaları ile vurduğunu duyurdu.

Sosyal paylaşım sitelerinde yer alan görüntülerde yerleşim yeri üzerinde uçan bir helikopter sesi duyuluyor. Daha sonra helikopterden fırlatılan ve yerleşim yeri üzerine düşün misket ve fosfor bombaları görülüyor.

MİSKET BOMBALARI

 

Bombaların gökyüzünde düşme anı saniye saniye görülüyor. Görüntülerde, havada dağılan yüzlerce bomba dikkat çekiyor. Toz bulutu eşliğinde düşen bombalar adeta İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırıyı hatırlatıyor.

Muhalifler, daha önce Esad yönetiminin uluslararası alanda kullanımı yasaklanan misket bombaları ile birçok şehri bombaladığını duyurmuşlardı. Muhalifler kanıt olarak patlamış misket bombalarının görüntüsünü yayınlamışlardı. Esad yönetimi ise misket bombası kullandığı iddialarını yalanlamıştı. Suriye rejiminin son iddia edilen görüntülerle ile ilgili yapacağı açıklama merak ediliyor.

ESED VAHŞETİ HIZ KESMİYOR

 

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), güvenlik güçlerinin sabahtan bu yana hava destekli olarak gerçekleştirdikleri operasyonlarda Şam'da 6, Haseke'de 4, Rakka ve Humus'ta 3'er, Halep, İdlib ve Deyru'z Zor kentinde birer olmak üzere ülke genelinde 19 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

SNHR, Şam'ın Doğu Guta bölgesinde, Şam'ı Kurtarma Tugayına bağlı Ebu Bekir es- Sıddık birliğinin bölgeyi bombalamaya çalışan bir askeri helikopteri düşürdüğünü ileri sürdü.

Bu arada, Şam'ın Haresta beldesinde Özgür Suriye Ordusu(ÖSO) ile Esed güçleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığını ve savaş uçaklarının beldeyi bombalaması sonucunda bölgeden dumanların yükseldiğini kaydeden Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), beldedeki ÖSO birliklerinin Esed güçlerine zayiat verdirdiğini ve çok sayıda tankı ele geçirerek karşı saldırıda kullandığını dile getirdi.

 

KESKİN NİŞANCI TERÖRÜ

ÖSO'nun beldedeki yüksek binaların çatılarında su depolarının yanına saklanmış olan rejime bağlı keskin nişancıları temizleme operasyonu başlattığını aktaran SRGC, başkentin Zabadani beldesinin de sabahtan bu yana ağır silahlarla saldırılara maruz kaldığını ve beldeden yoğun siyah dumanların yükseldiğini kaydetti

Güvenlik güçlerinin halkın terk ettiği bölgelere girip yağmalamalar gerçekleştirdiğine değinen SRGC, Esed güçlerinin beldede aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı çok sayıda kişiyi tutukladığını açıkladı.

Şam uluslararası havalimanı çevresinde Esed güçleri ile ÖSO birliklerinin çatışmalarının devam ettiğine işaret eden SRGC, Esed güçlerinin saldırılarının birçok kentte devam ettiğini belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler