Libya'dan Suriye'lilere yardım

Libya'da merkezi bulunan Ayady al Khair Society (Yardım Eli) adlı dernek Suriyelilere 23 ton gıda yardımı yaptı.

Libya'dan Suriye'lilere yardım

Libya'dan tırla getirdikleri gıda malzemelerini, Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki Suriye Türkleri Derneği Şubesine teslim ettiklerini belirten Ayady al Khair Society Genel Sekreteri Shokri Agwili, yardımlar arasında kuru gıda, çocuk bezi ve maması olduğunu kaydetti.

Toplam 23 ton gıda malzemesi getirdiklerini ifade eden Agwili, ''Bizler, Suriye halkıyla kardeş bir halkız. Türkiye'nin onlara çok büyük yardımlar yaptığını biliyoruz. Biz de Suriyelilere yardım konusunda bir görev aldık'' diye konuştu.

‘TIBBİ MALZEME DE VERECEĞİZ’

Agwili, Suriyelilere tıbbi malzeme yardımı da ulaştırmayı planladıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

''Yüklü miktarda ilaç yardımı önümüzdeki günlerde İstanbul'a gelecek. Yardımlar şuan Libya'nın Trablus kentinde hazır. En kısa zamanda derneğimizin İstanbul'da bir şubesini açmayı planlıyoruz. Bu sayede Libya'daki maddi manevi yardımları İstanbul'daki şubemize aktarıp oradan hem Türkiye'deki Suriyelilere hem de Suriye topraklarına ulaştırmayı planlıyoruz.''

Yardımların ulaştırılmasında yardımcı olan tüm hayırseverlere teşekkür eden Agwili, ''Suriyelilere insani yardımda bulunan başta Türk devleti ve Türk halkına da teşekkür ediyoruz'' dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler