''Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye''

Suudi Arabistan'ın, ''Suriye'deki Kardeşlere Ulusal Destek Kampanyası'' Müdürü Bedir es-Semhani, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği'nin (İDSB) başlattığı ''Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyasını övdü.

''Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye''

Semhani, yaptığı açıklamada, ''Türkiye, insani yardım organizasyonlarında dünyada liderliğe oynayan bir ülkeye dönüştü. Bunu herkes görüyor. Türk hükümetinin ve halkının, gıda, tıbbi malzeme ve barınma alanlardaki yardımlarda büyük payı var'' dedi.

Suriyelilerin Türkiye'de barındığı kampları ziyaret ettiğini belirten Semhani, ''Kamplarda Türk kardeşlerimizin Suriyeli kardeşlerimiz için gösterdiği çabayı bizzat gördüm'' diye konuştu.

Semhani, 'Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyasının başarılı olacağına inandığını dile getirdi.

Cezayir'deki ''Gazze'de Ambargoyu Kırma Uluslararası Komitesi''nin koordinatörü Ahmed İbrahimi de övdüğü kampanyaya katkı sağlamaya hazır olduklarını kaydetti.

İbrahimi, ''Suriyeli mülteciler kelimenin tam anlamıyla trajik bir durum yaşıyor. Türklerin yardımları, bu halkın merhamet ve dayanışma duygusunu yansıtıyor'' ifadesini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz