IŞİD Avı Sürüyor!

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Peşmerge Sorumlusu Mustafa Çavreş, Irak'ın Selahaddin vilayetinin merkezi Tikrit'i terör örgütü IŞİD'den kurtarma operasyonunun İran Özel Kuvvetler Birimi Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani tarafından yürütüldüğünü ileri sürdü.

IŞİD Avı Sürüyor!

Çavreş, "Daha önce Kasım Süleymani ile birçok toplantıya katıldık. Süleymani, Mahmur ilçesinin kurtarılmasında önemli bir rol oynadı. Son üç gündür Tikrit'te, IŞİD'e karşı yürütülen operasyonu bizatihi Süleymani yönetiyor. Kendi tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Eğer Tikrit ve Enbar'da başarı sağlanırsa Musul'a yönelik operasyona Süleymani'nin emrindeki milisler ile Heşdi Şabi grubu (Halk Toplulukları) ve Irak ordusu dışında başka bir güç olmayacak" dedi.

MUSUL'A OPERASYON

Çavreş, "Peşmerge, Musul operasyonunda yer alacak mı?" sorusu üzerine "Kürtler, terör örgütü IŞİD ile mücadelede bin Peşmerge şehit verdi, 5 bin Peşmerge de yaralandı. Irak ordusu, bu saldırılar sırasında Kürdistan bölgesine hiçbir yardımda bulunmadı. Başkalarının kızı için oğullarımızı neden kurban edelim. Irak ordusu, Musul'u nasıl teröristlere teslim ettiyse şimdi de aynı şekilde geri almalıdır. Peşmerge'nin bu operasyona katılması için askeri bir karardan önce siyasi bir karara ihtiyaç vardır. Bu yüzden bölgede güçlü olan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile KYB'nin ortak hareket edip programlı bir hazırlık yapması gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Celal Talabani'nin lideri olduğu KYB'ye bağlı Peşmergeler, daha çok Süleymaniye, Kerkük ve Diyala'nın bazı bölgelerini koruyor. KYB Peşmergeleri, özellikle Diyala'nın Celavle ve Sadiye kasabalarının kurtarılmasında İran'dan askeri destek almıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz