Irak Savaşı'nın 10. yıl dönümü

Eski Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, ''İşgal dolayısıyla Irak, maddi ve manevi bakımdan büyük zarar gördü, kalkınma fırsatını kaçırdı''dedi.

Irak Savaşı'nın 10. yıl dönümü

Haşimi, Irak Savaşı'nın 10. yıl dönümünde ''NATO'nun ABD öncülüğündeki işgali dolayısıyla Irak, maddi ve manevi bakımdan büyük zarar gördü, kalkınma fırsatını kaçırdı. İşgalin verdiği en büyük hasar, toplum yapısının çözülmesi ve etnik-mezhebi ayrışmadır'' şeklinde konuştu.

IRAK İŞGALİNİN TAHRİBATI BÜYÜK

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin zamanında olduğu gibi Maliki hükümeti döneminde de yönetim ve halk arasında güvenin inşa edilemediğini iddia eden Haşimi, ''Maliki yönetiminde değişen bir şey olmadı hatta ülkedeki durum daha da kötüleşti. Mezhep çatışması, yargının siyasallaşması ve hizmetlerdeki gerileme, Maliki yönetiminde ortaya çıktı. Maliki'ye karşı muhalif duruşumuz, Şii olduğu için değil, zalim, mezhepçi ve bozguncu olduğu içindir. Ülkeyi kimin yönettiği değil, nasıl yönettiği önemli'' ifadelerini kullandı.

İran'ın politikalarını Irak'a dayatmasının uzun vadede çıkarına olmayacağı görüşünü savunan Haşimi, ''Arka bahçesi olarak görmek istediği Irak, İran'a yük olacak'' diye konuştu.

Haşimi, Iraklılara, Maliki'nin ''mezhebe dayalı'' siyasetini reddetme ve ülkedeki gösterilere katılma çağrısı yaptı.

Kaynak: Diyarbakır Söz