Irak, IŞİD'den temizlendi

İran Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, Irak'taki bazı bölgelerin IŞİD'den İran Devrim Muhafızları komutanlarının yardımıyla temizlendiğini söyledi.

Irak, IŞİD'den temizlendi
DHA'nın haberine göre Tümgeneral Caferi, Irak'ın IŞİD'den temizlenmesinin İran Devrim Muhafızları komutanlarının yardımıyla yapıldığını ve bunun İran İslam Devrimi adına çok büyük bir başarı olduğunu söyledi. 


İran'ın,Suriye ve Irak'taki varlığın askeri danışmanlık düzeyinde olduğunu söyleyen Caferi, "Bugün Irak ve Suriye halkı İslami devrimimizin etkileyici rolünden dolayı İran halkına müteşekkirdir " diye konuştu. 


IŞİD ENGELLENMESEYDİ


Kuveyt'te resmi temaslarda bulunan İran Meclis Başkanı Laricani ise "İran, IŞİD'i engellemeseydi bu, bölgede farkı bir durum ortaya çıkarırdı ve tüm bölge ülkeleri de buna dahil olurdu" ifadelerini kullandı. Kuveytli meslektaşıyla bir araya gelen Laricani, "Irak'a eğer yardım ediyorsak bu Irak'ın talebi üzerinedir. İran hiç bir zaman bölge ülkelerine karşı saldırgan bir bakış içinde olmamıştır" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz