Her an girebilir

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği operasyon dördüncü gününe girdi. Dün geceden bu sabaha devam eden hava saldırılarında hayatını kaybedenlerle birlikte Gazze’de toplam can kaybı 38 oldu.

Her an girebilir

Dün geceki saldırıların hedefi Gazze’nin merkezinde bulunan Mağazi'deki Hamas kampı oldu. Filistin acil durumlar dairesinden sözcü Edhem Ebu Selmiye, saldırıda üç kişinin öldüğünü söyledi.

Filistinli bir güvenlik yetkilisi de AFP’ye yaptığı açıklamada, ölen üç kişinin Hamas’ın askeri kanadı İzzettin Kassam Tugayları’nın üyeleri olduğunu belirtti.

'HANİYE'NİN KARARGAHI'

İsrail ordusundan yapılan açıklamada da vurulan noktanın “Hamas hükümetinin kabine karargahı” olduğu ifade edildi. Bir sözcü, “Ordu İsmail Haniye’nin Gazze’deki karargahını hedef aldı” denildi.

Ordunun Twitter’daki resmi hesabından da, “Son altı saatte İsrail ordusu 85 terör noktasını hedef aldı” denildi. Hamas sözcüsü ise Gazze’deki durumu, “İsrail’in barbarca bombardımanı sonucu karargah tamamen yerle bir oldu, komşu evler de hasar gördü” diye anlattı.

Sabah saatlerinde Mısır sınırındaki Refah'a düzenlenen saldırıda da dört kişinin hayatını kaybetmesiyle dört günde ölü sayısı toplam 38 oldu.

TEL AVİV YİNE HEDEF

Akşam saatlerinde ise Tel Aviv'de sirenlerin ardından bir patlama sesi duyuldu. Görgü tanıkları havada duman bulutları olduğunu belirtti.

İsrail Radyosu, Demir Kubbe savunma sisteminin bir Hamas füzesini havada imha ettiğini bildirdi.

75 BİN YEDEĞE ÇAĞRI

Gazze’den ateşlenen füzelerin dün Kudüs ve Tel Aviv’e isabet etmesinin ardından, olası bir kara operasyonu için 75 bin yedek askere daha çağrı gönderilmesi için İsrail kabinesinden onay çıktı.

Ordudan yapılan açıklamada Gazze sınırına giden tüm ana yolların kapatılmasına yapılan vurgu, İsrail’in Aralık 2008’de başlatılan Dökme Kurşun Operasyonu’ndan bu yana ilk kez yeniden kara operasyonu gerçekleştireceğine yönelik yorumları kuvvetlendirdi.

Uluslararası haber ajanslarının geçtiği fotoğraflarda da İsrail tanklarının sınıra doğru ilerleyişi net bir şekilde görülebiliyor.

ANONYMOUS TAM GAZ VURUYOR

İsrail’in saldırıları tüm hızıyla devam ederken küresel hacker grubu Anonymous da intikam saldırılarını sürdürüyor.

Grup, OpIsrael adını verdiği hack operasyonuyla dün gece İsrail’deki birçok resmi kurum ve kuruluşun internet sitelerine saldırılar düzenledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz