Hamas: "Filistin'in İsrail'e misilleme hakkı var"

Hamas, İsrail’in ateşkese yanaşmadığı sürece Filistin’in misillemede bulunma hakkı olduğunu savundu.

Hamas:

Hamas’ın Lübnan temsilcisi Ali Bereke, Mısır’ın arabuluculuğuyla Filistin tarafının ateşkese razı olduğunu ancak İsrail’in saldırılarını sürdürmesi nedeniyle İsrail’e yönelik misilleme eylemlerinin devam ettiğini belirtti.

”Netanyahu, Filistin halkına karşı saldırgan tavrıyla İsrail halkına cehennemin kapıları açtı” ifadelerini kullanan Bereke, Gazze ablukasının sürmesi, sivil yerleşim yerlerine saldırıların ve direniş liderlerine yönelik suikastların devam etmesi durumunda Filistin direnişinin misilleme yapmaktan çekinmeyeceğini vurguladı.

MİSİLLEME HAKKI VAR

Bereke, ”Siyonistler ancak silahın dilinden anlıyor. Tüm diplomatik adımlarımız İsrail tarafından istismar edildi ve saldırıyla karşılandı. O halde İsraillilerin de güven içinde olamayacaklarını anlamaları gerekiyor.” dedi.

Hamas’ın ”Siccil Taşı” adını verdiği füze saldırılarının ilk defa Tel Aviv ve Kudüs’e ulaştığını belirten Bereke, ”Füzeleri direniş örgütlerinin kendileri imal ediyor. Füze sistemlerinin geliştirilmesinde ayrıca İslam ülkelerinin Filistin ile dayanışmasının da payı var” şeklinde konuştu.

Hamas temsilcisi, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun siyasi rant elde etmek ve direniş gruplarından taviz kopartabilmek için saldırganlığını arttırdığını öne sürdü.

Kaynak: Diyarbakır Söz