Halep'te ölenlerin çoğu sivil

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty), Suriye'de hükümet güçlerinin Halep şehrine yönelik kara ve hava bombardımanında hayatını kaybedenlerin büyük bir bölümünün siviller olduğunu açıkladı.

Halep'te ölenlerin çoğu sivil

 Örgütten yapılan açıklamada, Halep'te yerleşim birimlerinin ayırım gözetmeksizin vurulduğu, sivillerin can güvenliğinin bulunmadığı ifade edildi. Uluslararası Af Örgütü, 6 Ağustos'ta düzenlenen iki hava saldırısında bir evin tamamen yıkıldığını, ölenler arasında aynı aileden 7'si çocuk 10 kişinin bulunduğunu bildirdi. Açıklamada ayrıca, hükümetin kontrol altında tuttuğu bölgede, çoğunluğu genç, elleri arkalarından bağlandıktan sonra başlarından vurulmuş çok sayıda cesedin bulunduğu belirtildi.

ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Bu arada Suriye İnsan Hakları İzleme Grubu, ordu birliklerinin başkent Şam'ın güney kesimlerine yönelik başlattığı hava destekli operasyonlarda en az 41 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Grup, dün ülke genelinde 71'i sivil toplam 167 kişinin öldüğünü açıkladı. Grup ayrıca, Halep ve Şam'da çatışmaların devam ettiğini bildirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler