Esed infazı

Yolun sonunu gören Esed güçleri katliamlarını artırdı. Şam'ın Mudamiye mahallesinin çıkışındaki bir kontrol noktasında Esed güçlerinin 17 kişiyi infaz ettiği bildirildi.

Esed infazı

Muhaliflerin başarılı mücadelesi karşısında Esed yolun sonunu görünce, sivil halkı sindirmeye yönelik yargısız infazlar başlattı. Suriye'nin başkenti Şam'ın Mudamiye mahallesinin çıkışındaki bir kontrol noktasında Esed güçlerinin 17 kişiyi infaz ettiği bildirildi.

SORGUSUZ SUALSİZ İNFAZ

Muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi(SRGC), başkentin batı kesimindeki Mudamiyet eş- Şam bölgesinin çıkışında yer alan bir kontrol noktasında Esed güçlerinin 8'i aynı aileden olmak üzere 17 kişiyi idam ettiğini duyurdu. İnfaz edilenlerin, Mudamiye mahallesinden çıkıp, Deraya bölgesinden geçerek şehir merkezine ulaşmak isteyen aileler olduğunu aktaran SRGC, savaş uçaklarının gün içinde Şam'ın birçok bölgesini de bombaladığını vurguladı.

ROKETATARLI SALDIRILAR

Esed güçlerinin hava, havan topu ve roketlerle Şam'ın banliyölerine düzenlediği saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 27 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Şam'ın Doğu Guta, Deraya ve Haresta bölgelerinin savaş uçaklarınca bombalandığını aktaran SNHR, saldırılar sonucu ayrıca Humus'ta 7, Dera'da 6, Halep'te 4, İdlib ve Hama'da 3'er ve Lazkiye kentinde 1 olmak üzere ülke genelindeki olaylarda 51 kişinin öldürüldüğünü kaydetti.

HARİM BELDESİ DÜŞTÜ

Bu arada, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Örgütü(SNHR), Türkiye sınırına yakın olan Harim beldesinin uzun bir aradan sonra kontrolünün tamamiyle Özgür Suriye Ordusu(ÖSO) birliklerince sağlandığını belirtti.

Bölgedeki yerel aktivistlerden Muhammed Faiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldede bir kaç askeri noktanın kaldığını ve bugün de silahlı muhaliflerin, söz konusu noktaları Suriye Ordusundan aldığını ve beldenin düzenli birliklerden temizlendiğini söyledi.

Suriye resmi haber ajansı SANA, İdlib kenti ve çevresinde operasyonların sürdüğünü ve bölgede çok sayıda silahlı grubun etkisiz hale getirildiğini öne sürdü.

KAÇIRILANLARIN YAKINLARI

Suriye'de kaçırılan Lübnanlıların aileleri, yakınlarının kurtarılması için Türkiye'den yardım istedi.

Suriye'de kaçırılan ve serbest bırakılmayan 9 Lübnanlının yakınları, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta gösteri yaparak cumhurbaşkanlığına giden yolu bir süre trafiğe kapattı.

Lübnan'da üst düzey yetkililerle görüştüklerini söyleyen aileler, kaçırılan şahıslar konusunda yetkililerin yeterince duyarlı davranmadığından yakındı.

TÜRKİYE DEVREYE GİRDİ

Kaçırılan Hacı Abbas'ın arkadaşı Mazen, ''Bizler Türkleri seviyoruz. Bu yüzden bizim çocuklarımızı geri getirmesi için Türkiye'den yardım istiyoruz. Burada kapısını çalmadığımız kimse kalmadı. Lübnan Hükümeti, Başbakanı, Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı ile görüştük ama kimse bize yardım etmiyor. Türkiye'den başka kimse bize yardım edemez, etmiyor'' diyerek Türkiye'den yardım isteklerini vurguladı.

İran'daki dini mekanları ziyaret eden 11 Lübnanlı, ülkelerine dönerken 21 Mayıs'ta Suriye'de kaçırılmıştı. Kaçırılanlardan 2'si geçtiğimiz aylarda serbest kalırken, 9 kişinin hala Suriye'de rejim karşıtı grupların elinde olduğu düşünülüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler