Dün de kan aktı

Suriye'de yönetime bağlı ordu birliklerinin, muhaliflerin yoğun olduğu kentlere helikopter destekli düzenlediği operasyonlarda 48 kişinin öldüğü bildirildi.

Dün de kan aktı

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SNHR), ordunun helikopterlerle ülkenin kuzeyinde yer alan İdlib ve çevresindeki beldelere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 15, Deyru'z Zor'da 9, Şam'ın banliyölerinde 8, Dera ve Halep'te 5'er, Humus'ta 4, Lazkiye ve Hama'da birer olmak üzere 48 kişinin yaşamını yitirdiğini ve onlarca kişinin yaralandığını belirtti.

AĞIR SİLAHLARLA BOMBALAMA

Halep'in Selahaddin, Meskin Hanun ve kentin doğu kesimlerinin helikopterle bombalandığını söyleyen bölgedeki yerel aktivistlerden Mecid Abdunnur, bu bölgelerde sokak çatışmalarının çıktığına değindi.

İdlib'in Tasaf ilçesinin yine havadan bombalandığını, bazı evlerin yıkıldığını ve çok sayıda evde maddi hasar meydana geldiğini ifade eden Abdunnur, İdlib ve çevresinde yönetime bağlı birliklerin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) karşısında fazla etkili olmadığından dolayı rejimin hava savunma sistemini devreye soktuğunu söyledi.

YERMEŞİM YERLERİ TARANIYOR

Humus'un Rastan ve Telbise ilçelerinin bdün sabahtan beri havadan bombalandığını sözlerine ekleyen Abdunnur, Humus kent merkezinde birçok semtte ordunun ağır silahlarla rastgele yerleşim yerlerine ateş açtığını, onlarca evde hasar meydana geldiğini ve halkın korkudan dışarı çıkamadığını anlattı.

Şam'ın Midan ve Mazamiye semtlerine yapılan baskınlarda insanların rastgele tutuklandığını kaydeden Abdunnur, ordunun Şam'ın Kadem, Haresta, Sağur semtlerini Kasyun dağından top ateşine tuttuğunu, bu bölgelerden dumanların yükseldiğini vurguladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler