Clinton'dan Suriye'ye gözdağı!

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Suriye halkına karşı kimyasal silah kullanıldığı takdirde ABD’nin "harekete geçmeye" hazır olduğunu söyledi.

Clinton'dan Suriye'ye gözdağı!

"Bu ABD için kırmızı çizgidir" diyen Clinton, bunun Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad için bir uyarı olduğunu söyledi. Clinton; "Sanırım Esad rejiminin kendi halkına karşı kimyasal silah kullanıdığına dair inandırıcı bir kanıt olması durumunda uyarı yapılmayacak. Eylem planımızı devreye sokacağız” diye ekledi.

NewYork Times’in haberine göre, Suriye Dışişleri Bakanlığı devlet televzyonuna verdiği demeçte kesinlikle kendi halkına karşı kimyasal silah kullanılmadığını bildirdi.

Suriye ordusu savaş uçakları ise Türkiye sınırındaki Resulayn'ı yine vurdu. Suriye ordusuna ait savaş uçağı, Ceylanpınar'a yakın bölgeyi 10 dakika arayla iki kez bombaladı. Uçaklar, muhaliflerin mevzilerini hedef aldı.

CNN International’in haberine göre de Suriye savaş uçakları Türkiye sınırındaki Ras al-Ain şehrini bombalamış ve ölenlerin sayısı daha belirlenememişti. Sınırdan kaçan bir tanığın anlattıklarına göre çok sayıda “kayıp kol ve bacak”lar bulunuyor.

Prag’daki toplantı sonrasında açıklama yapan Clinton, Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Karel Scwharzenberg ile Suriye ile ilgili kimyasal silah dahil bir çok konuyu görüştüğünü belirtti.

 

Ceylanpınar'dan çok sayıda ambulans Suriye'den gelebilecek yaralıları almak üzere sınıra sevk edildi. Bombardımandan kaçan bir grup da Ceylanpınar sınırına geldi. Bombardımanın ardından Diyarbakır'dan kalkan F-16 savaş uçakları sınır bölgesinde uçuş yaptı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler