Cezayir, Suriye konusunda çekimser

Cezayir'in, Arap Birliği'nin Beşşar Esed'i istifaya çağıran kararı karşısında çekimser kalması, bazı Cezayirli aktivistlerin tepkisine neden oldu.

Cezayir, Suriye konusunda çekimser

Cezayir Suriye Devrimini Destekleme Heyeti Başkanı Abdulaziz Hariti, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Cezayir Hükümeti bu tutumla, halkını katleden Esed yönetiminin yanında yer almıştır. Suriye halkını korumak için hükümetin elinden geleni yapması gerekirdi. Cezayir Devleti'nin ilkeleriyle bağdaşan budur'' diye konuştu.

Cezayir Hükümeti'nin daha önce Tunus, Mısır ve Libya'da düşen rejimleri de desteklediğini hatırlatan Hariti, hükümetin tutumuna şaşırmadığını ancak bu durumun üzücü olduğunu ifade etti.

Hükümetin, Esed'i destekleme nedenlerini değerlendiren Hariti, ''Cezayir Hükümeti, kendisini Esed yönetiminin yerine koyuyor ve Arap Baharı rüzgarından nasibini almaktan korkuyor. Cezayir Hükümeti çekimser tutumunu hiçbir şekilde gerekçelendiremez. Esed yönetiminin katliamlarına sessiz kalması onu desteklediği ve onun suç ortağı olduğu anlamına gelir'' ifadelerini kullandı.

Cezayir, Arap Birliği'nin Beşşar Esed'e, görevi bırakması karşılığında kendisi ve ailesinin güvenli bir şekilde ülkeden çıkmasına yardımcı olunacağı yönündeki kararı karşısında çekimser kalmıştı.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz