Batı Şeria'da İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 4 Filistinli yaralandı

İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah ve El Halil kentlerinde düzenlediği saldırılarda 4 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

Batı Şeria'da İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 4 Filistinli yaralandı

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, Ramallah'ın doğusundaki El-Muğayyir köyüne baskın düzenleyerek bölgedeki Filistinlilere ateş açtı. Saldırıda 1 Filistinli gerçek mermiyle yaralandı.

İsrail askerlerinin gaspçı İsraillileri korumak için köye gelmesiyle çıkan çatışmalarda ise biri ağır olmak üzere 3 Filistinli yaralandı. Baskın sırasında 1 Filistinli de gözaltına alındı.

El Halil'in batısındaki Surif kasabası Belediye Başkanı Hazim Ganimat ise gaspçı İsraillilerin, El-Karinat bölgesine baskın düzenleyerek Filistinlilerin evlerine saldırdığını ve 60 zeytin ağacını yaktığını ifade etti.

- Temmuz ayında 196 ihlal gerçekleşti

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Ayrım Duvarı (Utanç Duvarı) ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyinin verilerine göre, Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, temmuz ayında Batı Şeria'da 196 ihlal gerçekleştirdi.

Bu ihlaller arasında, toprakları gasp etme, sokak infazları, arazileri buldozerlerle sürme, ağaçları yerinden sökme, mülklere el koyma, ev ve otomobilleri ateşe verme yer aldı.

Bu kapsamda 870'i zeytin ağacı olmak üzere 970 ağaç yerinden söküldü.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 604 Filistinli hayatını kaybetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı