Andreas Lubitz, kazadan önce 'intihar'ı araştırmış

Fransa'nın Alpler bölgesine düşen Germanwings'e ait yolcu uçağının bulunan ikinci kara kutusunun hasarlı olduğu bilgisi verildi. Uçağı düşürdüğü iddia edilen Andreas Lubitz'in kazadan birkaç gün önce internette 'intihar'la ilgili araştırma yaptığı da ortaya çıktı.

Andreas Lubitz, kazadan önce 'intihar'ı araştırmış

Germanwings'e ait yolcu uçağının Fransa'nın Alpler bölgesine düşmesinden sonra ortaya atılan iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Şimdi de bulunan ikinci kara kutunun hasarlı olduğundan salıklı bilgi alınamayabileceği iddia edildi.

150 kişinin feci şekilde ölmesiyle sonuçlanan uçak kazasının bir numaralı sorumlusu olarak gösterilen yardımcı pilot Andreas Lubitz'in evindeki bilgisayarı inceleyen uzmanlar, kazadan birkaç gün önce internette 'inthar'la ilgili araştırmalar yaptığını tespit etti.

İKİNCİ KARAKUTU HASARLI

Kaza hakkında açılan soruşturmayı sürdüren Marsilya Savcısı Brice Robin kara kutunun zarar görmüş olduğunu söyledi:

“Kara kutu yangın içerisinde kaldığı için tamamen siyaha boyanmış durumda. Kara kutunun genel durumu sağlıklı bilgi alınabileceği yolunda umut veriyor. Bildiğiniz gibi kutuda aralarında uçağın hızı, motor vitesi, yüksekliği, pilotların eylemleri ve onların verdiği emirlerin de bulunduğu 500 değişik parametrenin kaydı bulunuyor.”

Kaynak: Diyarbakır Söz