ABD’de tren kazası faciası: 5 ölü, çok sayıda yaralı

Washington’dan New York’a giden 243 yolcu taşıyan tren raydan çıktı. Kazada 5 kişi öldü, çok sayıda yaralı var.

ABD’de tren kazası faciası: 5 ölü, çok sayıda yaralı

Amerikalı yetkililerin açıklamasına göre Washington’dan NewYork’a giden tren TSİ ile dün akşam 21:30’da raydan çıktı. Kaza sonucu 5 kişi ölürken çok sayıda yaralı olduğu bildirildi. Philadelphia Belediye Başkanı Michael Nutter, 6’ssı ağır 65 yaralının hastanelere kaldırıldığını açıkladı.

Kazanın bir felaket olduğunu söyleyen Belediye Başkanı, “Ben hayatımda böyle bir şey görmedim” dedi.

Kazanın meydana geldiği yerde karanlık olması kurtarma çalışmalarını da aksattı.

Bu arada yetkililer trende 7 araba da olduğunu vurgulayarak, arabalardan 6’sının da devrildiği bildirildi. 238 yolcu ve 5 mürettebat taşıyan trende bir çok yolcu yürüyerek kaza yerinden kurtulmayı başardı. Ancak yetkililer tüm yolcuların henüz tahliye olmadığını da belirtti.

Yaralı yolcular ambulanslarla hastaneye kaldırılırken durumu iyi yolcular da otobüslerle olay yerinden alındı. Hastane yetkilileri ise yaralı sayısının tam olarak belirlenmesinin şu an için mümkün olmadığını söyledi.

Yetkililer durumun kontrol altına alındığını ve yolcuların ailelerine haber verilmeye başlandığını açıkladı. Yolcuların çoğunun Washington, New York ve New Jersey’da yaşadığını söyleyen Belediye Başkanı Nutter, kazanın nedeninin ise henüz bilinmediğini sözlerine ekledi.

Kazayla ilgili spekülasyona girmek istemediğini söyleyen Belediye Başkanı Nutter, “Kazanın neden olduğuyla ilgili hiçbir fikrimiz yok ve bunun için de erken.” Dedi.

Bu arada kazanın olduğu bölgede 1943 yılında yine böyle bir kaza olmuş ve 79 kişinin ölmesine neden olmuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz