ABD ve İsrail'e ne gerek var (!)

Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz, "Mısır'ı teröre karşı savaşında desteklediğini" açıkladı. Diğer Arap ülkeleri de Kral'a destek verdi.

ABD ve İsrail'e ne gerek var (!)

 Mısır'daki katliam sürüyor. Mısır'da katliama tepki için düzenlenen "Öfke Cuması" isimli protestolar ülke genelinde devam ederken Kral Abdullah, devlet televizyonundan okunan açıklamasında, tüm Araplara "Mısır'ın istikarını bozmaya çalışan girişimler" karşısında birlik çağrısı yaptı.

Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz, "Mısır'ı teröre karşı savaşında desteklediğini" açıkladı. Bae Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın Mısır'da yaşananlara ilişkin açıklamasını destekledi. Ürdün'den de destek açıklaması geldi.

DARBECİLERE TAM DESTEK

Mısır'ın seçilmiş ilk lideri Muhammed Mursi'yi görevden alan askeri darbe yönetimine daha önce 5 milyar dolarlık yardım sözü veren Suudi Arabistan Kralı Abdullah, darbe karşıtlarına yönelik katliamla uluslararası toplum tarafından sertçe eleştirilen orduya verdiği destek mesajında, "Tüm dürüst Mısırlı ve Arap insanlarını, Muslüman ve Arap tarihinin ön sıralarında yer alan bir ülkeyi istikrarsızlaştırmak çabalarına karşı tek yürek, yek vücut olmaya çağırıyorum. Mısır'ın istikrarı, kin dolu insanlarca hedef alınıyor. Mısır'ın içişlerine karışarak fitneyi ateşlemeye çalışanlar karşısında Mısır'la birlikte duruyoruz" ifadelerini kullandı.

BAE DE AYNI YOLDA

Birleşik Arap Emirlikleri (Bae) de Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in, "Mısır'ın içişlerine karışarak fitneyi ateşlemeye çalışanlar karşısında Mısır'la birlikte duruyoruz" açıklamasını destekledi. Bae resmi haber ajansı WAM'da yer alan haberde, "BAE, Suudi Arabistan Kralı'nın Mısır'da yaşananlara ilişkin yaptığı tüm açıklamaları desteklediğini bildiriyor" denildi. Haberde, Bae'nin söz konusu açıklamalarının "Son derece önemli bir zamanlamayla yapıldığı" düşüncesinde olduğu da kaydedildi.

ÜRDÜN :’DESTEKLİYORUZ’

Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Cude, "Kanun gücünün sağlanması, güvenlik ve istikrarın sağlanması konusunda kardeş Mısır'ın yanındayız." dedi. Ürdün'ün resmi haber ajansına konuşan Cude, Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın açıklamasına tam destek verdi. Cude, Mısır'da terörü ve içişlerine karışmaya dair tüm girişimleri kınadıklarını ifade etti. Mısır'ın Arap dünyasında ve küresel anlamdaki merkezi rolüne işaret eden Ürdünlü bakan, bu ülkenin güvenliğini bozacak her türlü girişimin karşısında olunmasını istedi.

FİLİSTİN YÖNETİMİNE BAK !

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, Batı Şeria'daki Filistin yönetimi tarafından yapılan açıklamada, "Filistin, Mısır'da yaşanan son gelişmeleri yakından takip ediyor. Mısır'ın güvenliğine zarar verilmesi, Arap milli güvenliğine zarar ve Filistin davasını tehdit anlamı taşır" denildi.

Mısır'da yönetimi tehdit etmeye çalışanların Mısır'ın ve tüm Arap ülkelerinin istikrar ve güvenliğini hedef aldığı iddia edilen açıklamada, Suudi Arabistan'ın Mısır'da yaşananlara ilişkin tutumundan övgüyle söz edildi.

KUVEYT BİLDİĞİNİZ GİBİ

Kuveyt resmi haber ajansı KUNA'nın Dışişleri Bakanlığı kaynaklarının açıklamasına dayandırdığı haberde de Kuveyt'in, Mısır'daki yönetimin "Ülke güvenliği ve istikrarını korumak için attığı adımları" desteklediği ifade edildi, ölü ve yaralılar için "esef duyulduğu" belirtildi.

Mısır'daki tüm taraflarla ciddi bir diyalog başlatılması yönünde "Yönetimin yaptığı çağrıların" dikkate alınması tavsiyesinde bulunulan açıklamada, Mısır'daki kardeşlerinin bu kritik merhaleyi aşacağı ve bölgede tekrar lider rolünü üstleneceği dile getirildi.

BAHREYN DE AĞABABALARININ YANINDA

Bahreyn resmi haber ajansı BNA'da yer alan haberde de Bahreyn yönetiminin "Mısır'a destek vermek, güvenliğini ve istikrarını korumak için Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in açıklamalarına tam destek verdiğimizi bildiriyoruz" ifadelerini kullanıldığı kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz