Yatırımcıları bekliyorlar

1919 rakımdaki Karacadağ Kayak Merkezi'ne artan ilginin karşılanabilmesi ve ziyaretçilerin merkezde daha uzun süre konaklayabilmesi için yatırımcılardan destek bekleniyor

Yatırımcıları bekliyorlar

Türkiye'nin en sıcak şehirleri arasında yer alan Şanlıurfa ve Diyarbakır arasında kalan Karacadağ bölgesindeki Karacadağ Kayak Merkezi'ne her geçen yıl artan ilginin karşılanabilmesi ve ziyaretçilerin merkezde daha uzun süre konaklayabilmesi için yatırımcı desteği bekleniyor.

Siverek ilçe merkezine 45 kilometre mesafede bulunan ve "Güneydoğu'nun Uludağı" olarak nitelendirilen 1919 rakımlı Karacadağ Kayak Merkezi, bölgenin gözde mekanları arasında yer alıyor.

Özellikle hafta sonları yoğunluğun yaşandığı merkeze Şanlıurfa'nın yanı sıra Diyarbakır, Mardin, Batman ve Adıyaman gibi çevre il ve ilçelerden gelen günübirlik ziyaretçiler, hem beyaz örtü üzerinde kayak keyfi yaşıyor hem de temiz havada mangal yakarak stres atıyor.

"GÜNEYDOĞU'NUN ULUDAĞ"I YATIRIMCILARI BEKLİYOR

Kar kalınlığının bu yıl istenilen seviyeye ulaşmasıyla yoğunluğun yaşandığı kayak merkezinde yöresel kıyafetleriyle kayak yapanlar dikkati çekiyor. Kimi vatandaşlar, kızakla kaymayı tercih ederken, leğen ve deniz yatağıyla kaymaya çalışanlar ise renkli görüntüler oluşturuyor.

Her geçen yıl artan ilgiye rağmen konaklama konusunda talepleri yeteri kadar karşılayamayan merkeze, yatırımcı desteği bekleniyor.

Siverek Kaymakamı Vural Karagül, sezonun açılmasıyla kayak severlerin merkeze gelmeye başladıklarını söyledi.

Bölgede yapılacak yatırımlar sayesinde kayak merkezinin daha da büyüyeceğini ifade eden Karagül, bölgenin güvenli olduğunu vurguladı.

Kayak merkezinin geliştirilmesi için bazı projeler hazırladıklarını aktaran Karagül, şunları kaydetti:

"Diyarbakır'dan Mardin'den Batman'dan gelen misafirlerimiz var. Gelen gençler burada çok güzel eğleniyorlar. Orada yöre insanımızdan şalvarla kayanı görmek hem tebessüm ettiriyor hem de gururlandırıyor bizi. Tesisimiz aslında geliştirilebilir. Özellikle hafta sonları çok kalabalık. Yani günübirlik turizm var. Eğer buraya 50 veya 100 yataklı tesis kazandırılırsa, günübirlik değil konaklamaya yönelik turizm gerçekleştirilebilir. Bu konuda yöredeki yatırımcılardan destek bekliyor ve teşvik ediyoruz. Yöre güvenli bir yöredir. Bölge halkını buraya davet ediyoruz. Gelsinler burada kayak turizmine katkıda bulunsunlar. Biz burada onlara gereken tüm misafirperverliği göstereceğiz."

"TESİS YOĞUNLUĞU KALDIRMIYOR"

Kayak merkezi işletmecisi Orhan Atilla da karın bu yıl geç yağması nedeniyle sezonun 45 gün geç açıldığını aktardı.

Merkezdeki pistin hem acemi kayakçılara hem de profesyonellere uygun olduğunu ifade eden Atilla, "Havanın güneşli olması ziyaretçileri buraya çekti. İnşallah bundan sonra iyi geçer. Talep geçen seneye göre daha fazla. Yıllar geçtikçe daha kalabalık oluyor ve ilgi büyüyor. Buradaki tesis küçük, artık yoğunluğu kaldıramıyor. Buraya büyük bir tesisin yapılmasını istiyoruz. Gelenlerin çoğu kaymadan gidiyor" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz