Yardımlar çöpe gitti

Yuh olsun, Van depremzedeleri için toplanan "yardımlar" Yeniköy mezarlığı yanındaki boş araziye terk edilmiş olarak bulundu.

Yardımlar çöpe gitti

Türkiye, Van’da arka arkaya gelen iki büyük depremle sarsılırken, başta Diyarbakır olmak üzere ülkenin her yerinden Van’a kardeşlik eli uzatıldı. Vatandaşlar, depremzedelere ulaştırılmak üzere adeta giyim,yiyecek ve barınma malzemeleri için seferber olurken, Diyarbakır’da bir skandal ortaya çıktı.

Vatandaşların büyük fedakarlık yaparak yaptığı yardımlar depremzedelere ulaştırılmak yerine boş araziye döküldü !.

Halk arasında büyük tepki çeken olay merkez Bağlar İlçesi’ndeki Yeniköy mezarlığı yanında bulunan boş arazide ortaya çıktı.

POŞETLERDE BAĞLAR BELEDİYESİ YAZISI

İddialara göre Bağlar Belediyesi’ne ait kamyonların boşalttığı yardım malzemeleri ortaya çok dramatik görüntüler çıkardı. Boş arazide deyim yerindeyse giyim malzemeleri yığını oluşurken, yere dökülen yardım malzemeleri çevredeki mahalle sakinlerinin bakışları arasında vatandaşlar tarafından kapışıldı.

İçinde kışlık elbiselerin ve ayakkabıların olduğu poşetlerin üzerinde Bağlar Belediyesi amblemlerinin olması dikkat çekti. Kamuoyu şimdi vatandaşların iyi niyetine gösterilen saygısızlığın kimler tarafından yapıldığının ortaya çıkarılmasını ve binlerce depremzede yardım beklerken yapılan bu skandalın aydınlatılmasını istiyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz