'Vur' emri gelmişti! İşte o kadın devlet korumasında!

Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’nde imam olan eşinin meslektaşı ile kaçan S.A adlı kadın devlet tarafından koruma altına alındı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

'Vur' emri gelmişti! İşte o kadın devlet korumasında!

Diyarbakır’ın Kulp İlçesine bağlı İslam Köyünde görev yapan evli iki çocuk babası olan imam H. A geçtiğimiz günlerde yaşadıkları karşısında dehşete düştü. Ev hanımı olan 2 çocuğunun annesi başka camide görevli imam S.A,tarafından kaçırıldı. Kaçırma olayının ardından, H.A.'nın ailesi ve mahalleli büyük bir şok yaşadı. Şoke eden olayın detayları gündeme bomba gibi düştü. 

 imam H.A’nın 5 yıldır İslamköy’de görev yaptığı, biri 5, biri 2 yaşında iki çocuğu olduğu ve A.A’nın ise Şırnak’ın İdil İlçesi’nde görev yaptığı öğrenildi. S.A. ile A.A'nın sosyal medya aracılığı ile tanıştığı öğrenildi. 

İmam camideyken eşi kaçırıldı

Bir süre sosyal medya üzerinden ilişkileri devam çift geçtiğimiz hafta kaçmaya karar verdi. Sözleşen S.A ile A.A H.A’nın camide olduğu sırada arabaya binerek kaçtı.

İmam A.A ile birlikte Şanlıurfa’ya kaçtığı/ kaçırıldığı iddia edilen H.A’nın eşinin “can güvenliği” nedeniyle koruma altına alındığı aktarılırken, mam H.A’nın da olaydan sonra Diyarbakır Kulp Cumhuriyet Savcılığı’na giderek ifade verdiği ve CMK’dan avukat istemediği öğrenildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

NEDEN KORUMA KARARI ALINDI?

Ednilen bilgilere göre, imam H.A’nın eşinin yakınlarının, A.A’yı öldürmesi için H.’ya baskı yaptığı “Kızımızı da kaçıranı da vuracaksın” diyerek talimat verdi. Araya kanaat önderlerinin girmesi ile olay sakinleştirildi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler