Toplu istifa

AK Parti’de “taze kan” arayışı başlatılırken, İl Yönetim Kurulu üyeleri topluca istifa etti. Yönetim Kurulu için, aday başvuru süreci başlatıldı.

Toplu istifa

Remzi ETİK

DİYARBAKIR(SÖZ)-Geçtiğimiz hafta AK Parti Genel Merkezi tarafından, İl Başkanlığı görevine atanan M. Raşit Ocak, Teşkilatta yenileme kararı aldı. Yönetimde yer alan 50 isim bu görevinden istifa ederken, Ocak yönetimde yer almak isteyen partililerin Cuma gününe kadar kendilerine başvurmasını istedi.

YÖNETİM KURULU DEĞİŞİYOR

Mahalle seçimler için geri sayım başlarken, AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı’da yenileme sürecinin startını verdi. İl Başkanı Şerif Aydın’ın görevden el çektirilmesiyle boşalan ve üç ay sürece vekil olarak görevi yürüten Mehmet Raşit Ocak, geçtiğimiz hafta Parti Genel Merkezine, 4 isimle birlikte çağrılarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşüldü. Görüşmede İl Başkanlığından karar kılınan Ocak, Diyarbakır’a gelir gelmez ayağının tozuyla önce, Belediye Başkan aday adaylarıyla ilgili temayül yoklamasında bulundu.

TEŞKİLATTAN TOPLU İSTİFA

İl, ilçe, kadın ve gençlik kolları ile Belediye Meclis üyelerinin oy kullandığı temayül yoklamasında, 80’nin üzerinde başvuran aday adayıyla ilgili tercih sonuçları, Ankara’ya gönderildi.

BAŞVURU DUYURUSU YAPILDI

Öte yandan yerel seçimlere daha güçlü bir yenileme anlayışıyla girmeyi hedeflediklerini belirten İl Başkanı Ocak, mevcut yönetim kurulu üyelerinin istifasını istedi. Dün Parti İl Binası önünde toplanan İl Başkanlığı Yönetim Kurulu üyeleri, topluca istifa ettiklerini duyurdu.

Yeni il yönetiminin kurulması için de, İl Başkanı Ocak duyuruda bulundu.

MÜLAKATA TABİ OLACAKLAR

Duyuruda, cuma gününe kadar İl yönetiminde yer almak isteyenlerin İl başkanlığına başvurmaları istendi. Başvuran isimler daha sonra İl Koordinatörünün gözetiminde mülakata tabi tutulacak. 50 kişilik asıl, 25 kişilik yedek liste oluşturulacak.

Yerel seçimlere taze kan değişikliğiyle girmek istediklerini belirten İl Başkanı Ocak, “Yerel seçimlere güçlü bir yapıyla girmek istiyoruz. Sahanın her alanında olacağız. Halkımızın en iyi hizmete layık olduğu şIariyla mücadelemizi sürdüreceğiz” Dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz